Πέμπτη 11 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με αισιοδοξία συνεχίζουμε

Με τη συμπλήρωση των πρώτων δέκα ημερών της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές, το κλίμα στις οργανώσεις είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο και όλα δείχνουν ότι τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία του στόχου της οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματος, πράγμα που θα συμβάλλει και στη συνολική πολιτική μάχη των εκλογών.

Ακριβώς στο συνδυασμό της πολιτικής με την οικονομική δουλιά πατάνε και οι επιτυχίες μέχρι στιγμής και ιδιαίτερα στις οργανώσεις που βρίσκονται στα πρώτα σκαλιά της πανελλαδικής άμιλλας. Ετσι οι πέντε πρώτες Οργανώσεις Περιοχής είναι: 1. Βορειοδυτική Ελλάδα: 22,42%, 2. Αθήνα: 22,14%, 3. Ανατολική Πελοπόννησος: 21,93%, 4. Δυτική Πελοπόννησος: 21,10%, 5. Θεσσαλία: 20,85%. Αντίστοιχα οι δέκα καλύτερες Νομαρχιακές Οργανώσεις είναι: 1. Λευκάδα: 47,56%, 2. Ξάνθη: 45,30%, 3. Λασίθι: 40%, 4. Ηλεία: 37,50%, 5. Καρδίτσα: 36,87%, 6. Ζάκυνθος: 28,94% 7. Ροδόπη: 28,50%, 8. Κυκλάδες: 28%, 9. Θεσπρωτία: 27,27 10. Χίος και Πρέβεζα: 25%.

Επίσης η Οικονομική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ έχει καλύψει το 30% του πλάνου της.

Ενισχύουν την άλλη φωνή στην κοινωνία

Από τη Νομαρχιακή Οργάνωση Ηλείας,που έχει ήδη καλύψει το 37,50%, ο Μιχάλης Λεγάκης,μέλος του ΝΓ και υπεύθυνος για την Οικονομική Εξόρμηση σημειώνει σχετικά με τη δουλιά της οργάνωσης: "Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν, καθώς δεν είναι στενά οικονομικά, αλλά και πολιτικά, όπως φαίνεται και από τις στρατολογίες που συνοδεύουν αυτή μας την εξόρμηση, αλλά και το ανέβασμα του κινήματος στο νομό, που είναι καρπός της πολιτικής μας δουλιάς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενισχύουν το ΚΚΕ ακόμα και μέλη ή στελέχη άλλων κομμάτων, επειδή μας θεωρούν πολιτικά αξιόπιστους. Αναγνωρίζουν την επιβεβαίωση των θέσεων του ΚΚΕ ιδιαίτερα σε σχέση με την ΕΕ και μας ενισχύουν οικονομικά εκτιμώντας και τη συνέπεια λόγων και έργων που δείχνουμε στη δράση μας. Στόχος μας είναι η γρήγορη υπερκάλυψη του πλάνου, αλλά και η ένταση της πολιτικής δουλιάς που θα φέρει εργαζόμενους και ανθρώπους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα κοντά στις θέσεις του Κόμματός μας".

Από τη Λακωνία ο γραμματέας της ΝΕ, Δήμος Λεβεντάκος,τονίζει: "Τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά επειδή είναι καρπός της πολιτικής δουλιάς που η ΝΕ έχει ανοίξει στους εργαζόμενους, οι οποίοι θεωρούν πως η πολιτική του Κόμματος για την ΕΕ έχει επιβεβαιωθεί από την ίδια τη ζωή και με εμπιστοσύνη συνομιλούν μαζί μας και τελικά προσφέρουν από το υστέρημά τους για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Ακόμα κι κείνοι που δεν κάνουν το βήμα να μας πλησιάσουν πολιτικά, ενισχύουν την άλλη φωνή, όπως λένε".

Προσφέρουν για τη μάχη των Ευρωεκλογών
  • Ο Ν. Α. και η Θ. Α.,50.000 δρχ. με την ακλόνητη πίστη τους για τον τελικό θρίαμβο του σοσιαλισμού.
  • Η ΚΟΒ των ΕΒΕ Καλλιθέας, 5.000 δρχ. στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.
  • Η Βούλα Κούτρα,20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ ΕΛΤΑ στη μνήμη των γονιών της ΠΑΥΛΟΥ και ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ.
  • Ο Νίκος Στάικος,20.000 δρχ. στη μνήμη των αδελφών του ΤΑΣΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ,ΜΕΝΙΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑ:: ΙΚΟΥ από την Πάτρα.
  • Οι Β. και Δ. ΜΑΝΩΛΙΔΗ,μέσω ΚΟΒ Ροτόντας 50.000 δρχ.
  • Οι αντιστασιακοί Κ. Δ. και Γ. Π.,40.000 δρχ.
  • Ο Γιώργος Σιναπλίδης,μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας 10.000 δρχ. στη μνήμη Κ. ΒΥΖΟΥΚΙΔΗ,Α. ΣΑΪΛΑ και ΤΑΚΗ ΜΑΝΟΥΣΟΥ που εκτελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη τέλη του 1947 με την υπόθεση της Μ.Λ.Α.
  • Η Κορνηλία Κογκυλάκη,μέσω ΚΟΒ Χολαργού 100.000 δρχ. στη μνήμη της μητέρας της ΕΥΑΝΘΙΑΣ και του συντρόφου της ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΓΚΥΛΑΚΗ.
  • Ο αντιστασιακός ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ,20.000 ΔΡΧ. στη μνήμη των νεκρών του αγώνα.
  • Ο Βάσος Ζαλούμης,10.000 δρχ. για τα 80χρονα του ΚΚΕ, 5.000 δρχ. στο"Ριζοσπάστη" και 5.000 δρχ. για τις Ευρωεκλογές ως πρώτη δόση.
  • Ο Βασίλης Αρχοντής από τα Καλυβάκια Καρδίτσας, 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Παλαμά στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΧΑΡΙΣΗ (Φρίξου) και ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΟΥΡΕΛΟΥ μαχητών του ΔΣΕ, που σκοτώθηκαν στον Εμφύλιο.
  • Ο Ηλίας Αδαμόπουλος,100.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Ανω Λιοσίων.
  • Ο Τάκης Μούτσης,στην ΚΟΒ Λαυρίου 10.000 δρχ. στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΣΑΚΗ.
  • Ο Κώστας Κ.,10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" στη μνήμη του φίλου του και αγωνιστή για τα ιδανικά της ειρήνης και της κοινωνικής απελευθέρωσης ΝΙΚΟΥ ΠΑΔΕΛΑ.
  • Ο Τάκης Χατζηδιαμαντής,μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου 5.000 δρχ., στη μνήμη του συμπολεμιστή και αγωνιστή της Μέσης Ανατολής ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΚΗ και των αγωνιστών ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΑΧΑΡΙΔΗ και ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΚΡΟΚΟΥ από την Κομοτηνή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ