Πέμπτη 11 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η σιωπή των αμνών...

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ χθες της συζήτησης της Συνθήκης του Αμστερνταμ στη Βουλή, αλλά... σιγήν ιχθύος συνεχίζει να επικρατεί στα ΜΜΕ (ιδίως τα ηλεκτρονικά) της χώρας. Κι όταν λέμε σιγή, εννοούμε την ουσία βεβαίως και όχι το... "μάθημα (ευρω) σολφέζ" της ομιλίας του πρωθυπουργού.

***

Ναι, για την ουσία, μιλάμε. Την ίδια ουσία, που η κυβέρνηση θέλει σώνει και καλά, να τη στριμώξει σε λίγες μέρες συζήτησης στη Βουλή...

***

ΒΕΒΑΙΩΣ δεν μπορούμε παρά να εξάρουμε τη θέση του Συνασπισμού για το θέμα, που διακρίνεται για τη γνωστή σε αυτό το κόμμα, καθαρότητα και κρυστάλλινη διαφάνεια απόψεων. Είπαν οι άνθρωποι σαφέστατα: "Παρών"!

***

Τι σημαίνει αυτό; Μα δεν είναι πασιφανές; Οτι ανάλογα με το ποιο στέλεχος του ΣΥΝ θέλει να προβάλλει τη δική του ιδιαιτερότητα για τους πολιτικούς του σκοπούς, μπορεί να λέει είτε ότι "δεν καταψηφίσαμε τη συνθήκη" είτε ότι... "δεν την υπερψηφίσαμε" καθώς και όποιον άλλο συνδυασμό προτιμά.

***

Αυτό άλλωστε ήταν και το ζητούμενο καθώς φαίνεται. Η θέση να... πηγαίνει με όλους και με όλα.

***

ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ... ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΑ τα καταφέρανε στην Υγεία οι κυβερνώντες. Ο Παπαδήμας να κάνει δηλώσεις περί.... αυξημένων κονδυλίων που όλο έρχονται και ποτέ δε φτάνουν, κι ο κόσμος να μην ξέρει τι του γίνεται όσον αφορά την περίθαλψη και τη νοσηλεία του.

***

Πρέπει μάλλον κάποτε να καταλάβουν ότι τα πολιτικά παιγνίδια εντυπωσιασμού καλό είναι να τα αφήνουν για το εσωτερικό του κόμματός τους και να μην τα κάνουν ρισκάροντας την υγεία του κόσμου.

***

Οσο για τα χρήματα που υποτίθεται ότι είναι αυξημένα φέτος για την Υγεία, ας ρίξουν μια ματιά - όχι μόνο στους δικούς τους προϋπολογισμούς - αλλά και σε αυτά που ζητούν τα νοσοκομεία. Γιατί τι είδους... αυξημένα κονδύλια είναι αυτά όταν δεν καλύπτουν ούτε τις μισές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ