Πέμπτη 11 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Συντηρεί την προεδρολογία

Τη δήλωσή του ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει εκ νέου τον Κ. Στεφανόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, επανέλαβε χτες ο Κ. Σημίτης, φροντίζοντας έτσι να συντηρεί την προεδρολογία, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις μικροκομματικές σκοπιμότητές του.

Από την πλευρά του, ο Κ. Στεφανόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμεί η υποψηφιότητά του να έχει διακομματική υποστήριξη, κράτησε αποστάσεις από την προεδρολογία, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι το θέμα είναι πρόωρο και δεν τον απασχολεί, αλλά ταυτόχρονα ζήτησε και από τα άλλα κόμματα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους!

Εξερχόμενος από το προεδρικό μέγαρο, ο Κ. Σημίτης δήλωσε ότι "ο κ. Στεφανόπουλος με ευχαρίστησε για την πρόταση που έκανα, όσον αφορά την Προεδρία της Δημοκρατίας και τα λόγια που είπα γι' αυτόν". Απαντώντας στην ερώτηση ποια ήταν η απάντηση του Κ. Στεφανόπουλου, είπε ότι "επιφυλάχθηκε και θα απαντήσει εν καιρώ, όποτε αποφασίσει ο ίδιος".

Σχετικά με τα θέματα που τους απασχόλησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που κράτησε μία ώρα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι συζητήθηκαν "η πρόοδος στην ελληνική οικονομία, η κατάσταση που επικρατεί με τις κοινωνικές εξελίξεις, οι προοπτικές που υπάρχουν σε διάφορους τομείς, όπως η Γεωργία", καθώς και τα θέματα της ΕΕ, τα Ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε η δήλωση που έκανε ο Κ. Σημίτης, πριν αρχίσει η συζήτηση με τον Κ. Στεφανόπουλο. Μεταφέροντας τη θετική εικόνα από τις τελευταίες "θετικές" εξελίξεις στην οικονομία (πτώση πληθωρισμού και επιτοκίων), ουσιαστικά ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα να βάλουν πρώτο και πάνω απ' όλα το "καλό" της οικονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι εξελίξεις στην οικονομία "θα έπρεπε να ενισχυθούν και από το πολιτικό κλίμα, το οποίο, όμως, καθορίζεται πολλές φορές και από άλλες σκοπιμότητες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ