Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμπαρατάσσονται δήμοι και πολιτιστικοί φορείς

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης καταγγέλλει τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ. Οι τραγικές και δραματικές εξελίξεις από την παράδοση του Α. Οτσαλάν, επισημαίνεται, αναδείχνουν την υποτακτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους Αμερικανούς και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Δείχνει επίσης ότι και η ίδια η κυβέρνηση του Σημίτη κήρυξε το διωγμό σε βάρος των Κούρδων, όπως έκαναν και άλλες χώρες - μέλη της ΕΕ, αρνούμενες να δώσουν άσυλο στον Α. Οτσαλάν. Η νέα τάξη έδειξε πάλι τις επιδιώξεις της να θέσει εκτός νόμου κάθε λαϊκό κίνημα, κάθε λαό που αγωνίζεται για την ελευθερία και τα δικαιώματά του. Απαιτούμε να χαρακτηριστεί πολιτικός πρόσφυγας ο Οτσαλάν και να απελευθερωθεί, να συγκληθεί διεθνής διάσκεψη για τη λύση του Κουρδικού προβλήματος, αναφέρεται.

Συμπαράσταση εκφράζει και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου όπως και το Δημοτικό Συμβούλιο Μελιτιέων.

Η επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης, νιώθοντας οργή και αγανάκτηση καταδικάζει την ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας πως οι ευθύνες της είναι τεράστιες και καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να σβήσει την πράξη ντροπής για την παράδοση του Οτσαλάν. Είναι η φυσική συνέχεια και συνέπεια της υποτέλειας απέναντι στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, τονίζεται. Και αφού, εκφράζεται η συμπαράσταση στον αγώνα των Κούρδων, καλούνται όλοι οι φίλοι της ειρήνης να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις του λαού για τους Κούρδους.

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Πετρούπολης καταδικάζει και διαμαρτύρεται για την κυβερνητική στάση παράδοσης του Οτσαλάν. Αφού εκφράζει αισθήματα ντροπής για την κυβέρνηση καταδότη, δηλώνει τη συμπαράσταση των μελών της στον αγώνα των Κούρδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ