Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εντείνουν τις διαμαρτυρίες τους οι αντιστασιακοί

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δημοκρατικά δικαιώματα, ελευθερία και ανεξαρτησία, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης εντείνουν τις διαμαρτυρίες τους κατά της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που παρέδωσαν στην Τουρκία τον Κούρδο ηγέτη Α. Οτσαλάν, ζητώντας την απελευθέρωσή του.

Η παράδοση του Κούρδου ηγέτη είναι ένα έγκλημα της ελληνικής κυβέρνησης και του Σημίτη, που προσπαθεί να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος με την αποπομπή τριών υπουργών του και με υποκριτικές ευχές για μια δίκαιη δίκη του Οτσαλάν, αναφέρει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), που συμπληρώνει:

Η κατάπτυστη συμπεριφορά της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα της τυφλής υπακοής της προς τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, που οργάνωσαν αυτή την επιχείρηση με εκτελεστικό όργανο τον Σημίτη και την κυβέρνησή του.

Οι αντιστασιακοί καταγγέλλουν την υποκρισία των κυβερνήσεων της ΕΕ, ιδιαίτερα Γερμανίας, Αγγλίας, Ιταλίας, που δε διστάζουν, εν ονόματι της "νέας τάξης πραγμάτων", να τρομοκρατούν και να δολοφονούν κάθε λαό που ζητά δικαιοσύνη, δημοκρατία και ελευθερία.

Ζητούν την απελευθέρωση του Οτσαλάν και το χαρακτηρισμό του ως πολιτικού κρατούμενου, να σταματήσει η βάναυση συμπεριφορά κατά των Κούρδων προσφύγων και να δοθεί αγώνας για τη σωτηρία του Κούρδου ηγέτη.

Οι αντιστασιακές οργανώσεις: Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών, Υπ/κών Εθνικής Αντίστασης 1941 - '44, Αντιστασιακός Σύνδεσμος Αξ/κών Υπ/κών Πολεμικής Αεροπορίας (ΑΣΑΥΠΑ) και Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών Μ. Ανατολής(ΠΣΑΜΑ) τονίζουν: Με οργή, αγανάκτηση και θλίψη, εμείς οι Αξιωματικοί Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης παρακολουθήσαμε την παράδοση του ηγέτη των κουρδικού λαού Α. Οτσαλάν στα χέρια των Τούρκων δημίων του. Η ελληνική κυβέρνηση έγινε εκτελεστικό όργανο αυτής της συνωμοσίας και σήμερα διάχυτη είναι η εντύπωση και η κατακραυγή που ακολουθεί, ότι η Ελλάδα παρέδωσε τον Οτσαλάν. Το έγκλημα αυτό το διέπραξε η κυβέρνηση, όχι ο ελληνικός λαός που πολέμησε για υψηλά ιδανικά. Γι' αυτό εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και τη συμπαράσταση στον κουρδικό λαό.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Αγ. Παρασκευής καταγγέλλει τη μεθοδευμένη από τους Αμερικανούς, με τη συνεργασία της κυβέρνησης, παράδοση του Οτσαλάν και εκφράζει τη συμπαράσταση στους Κούρδους.

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο εκφράζουν την οδύνη τους για το κατάντημα της ελληνικής κυβέρνησης να παραδώσει τον Οτσαλάν. Επίσης, καταδικάζουν τη βάρβαρη συμπεριφορά της κυβέρνησης κατά του κουρδικού λαού. Αφού αναφέρονται στην ιμπεριαλιστική πολιτική που βιώνει η χώρα μας, τονίζουν πως ο ελληνικός λαός πρέπει να σταματήσει τα σύγχρονα εγκληματικά σχέδια της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων. Τέλος, αφού εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των Κούρδων και τον ηγέτη τους, "φωνάζουν": "Κάτω τα χέρια από τον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ