Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ
Να μετατοπιστεί ο αγωγός καυσίμων

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, Ν. Γκατζή και Αχ. Κανταρτζή, στη Βουλή

Να μετατοπιστεί ο αγωγός καυσίμων που διασχίζει το Βελεστίνο Μαγνησίας και απειλεί τη ζωή των κατοίκων του, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Αχιλλέας Κανταρτζής με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας, Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών. Στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ αναφέρεται συγκεκριμένα:

"Το Βελεστίνο για δεκαετίες ζει με τον εφιάλτη πιθανής έκρηξης του αγωγού υγρών καυσίμων που διασχίζει την πόλη. Οι κάτοικοι αισθάνονται ναρκοθετημένοι. Το ότι δεν έχει συμβεί το μοιραίο, είναι θέμα τύχης, αφού ούτε ο δήμος, ούτε η αρμόδια πολεοδομία έχουν υπόψη τους τη μηκοτομή του αγωγού που διασχίζει την πόλη.

Πάγιο αίτημα των κατοίκων και της δημοτικής αρχής του Βελεστίνου, είναι η μετατόπιση του αγωγού εκτός πολεοδομικού ιστού. Δυστυχώς σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 8.2.99 στο δημαρχείο του Βελεστίνου με τη συμμετοχή και εκπροσώπου του υπουργείου Αμυνας και με θέμα τη μετατόπιση του αγωγού εκτός πολεοδομικού ιστού της πόλης, αποφασίστηκε μερική μόνο μετατόπισή του "λόγω τεχνικών δυσκολιών".

Στην πραγματικότητα τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, αφού η σημερινή εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, επιτρέπει την αντιμετώπιση των όποιων τεχνικών δυσκολιών. Ετσι το θέμα είναι να υπάρχει η αναγκαία πολιτική βούληση και βέβαια να διατεθούν οι απαραίτητες πιστώσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, είναι φανερό ότι οποιοδήποτε οικονομικό κόστος είναι αποδεκτό, αφού έτσι θα αποσοβηθεί ο κίνδυνος - ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή - εκατοντάδων και χιλιάδων ανθρώπων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι υπουργοί, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε ο αγωγός υγρών καυσίμων να μετατοπιστεί ολικά εκτός πολεοδομικού ιστού του Βελεστίνου, πριν είναι πολύ αργά;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ