Πέμπτη 25 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλημμυρίζει η αγανάκτηση των εργαζομένων

Αθρόες εξακολουθούν να καταφθάνουν στην εφημερίδα μας οι ανακοινώσεις διαμαρτυρίας για το έγκλημα κατά του κουρδικού λαού με την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους.

"Με την υπόθεση Οτσαλάν και τη σκληρή αντιμετώπιση των Κούρδων πολιτικών προσφύγων, η κυβέρνηση για άλλη μια φορά πλήγωσε βαρύτατα τα δημοκρατικά αισθήματα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, γι' αυτό και δεν μπορεί πλέον να τον εκπροσωπεί", τονίζει με ανακοίνωσή της η ΔΗΚΕΒΕ και προσθέτει: "Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μέρος της γενικότερης πολιτικής την οποία ασκεί η κυβέρνηση. Μια πολιτική η οποία βαφτίζει τρομοκράτες τα απελευθερωτικά κινήματα, την ίδια στιγμή που συμμετέχει στην επέμβαση του ΝΑΤΟ για τον παραπέρα διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, με πρόσχημα ένα σχεδόν ανύπαρκτο αποσχιστικό κίνημα".

Το ΔΗΚΕΒΕ καλεί τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους μέσα από τον αγώνα τους να εκφράσουν την αλληλεγγύη στον κουρδικό λαό και να επαγρυπνούν για τους κινδύνους που εγκυμονούν στην περιοχή από τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, να αναπτύξουν μαζικούς αγώνες και να οικοδομήσουν μέτωπο αντίστασης και πάλης με τις άλλες κοινωνικές δυνάμεις ενάντια στα μονοπώλια και τους πολιτικούς εκφραστές τους.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργυρούπολης - Αλίμου - Ελληνικού "Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ" τονίζει πως "ως εκπαιδευτικοί φορείς του ανθρωπισμού που αγκαλιάζει τους λαούς όλου του κόσμου και πατριώτες που τιμούν και δεν ξεχνούν την Ιστορία των ηρωικών αγώνων που έδωσε ο λαός μας για την Εθνική του υπόσταση και την Ανεξαρτησία, σε συνθήκες το ίδιο δύσκολες για τα απελευθερωτικά κινήματα, λόγω του τότε κλίματος διεθνούς Τρομοκρατίας: Καταγγέλλουμε τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για αποσχιστικά κινήματα που αποτελούν ντε φάκτο καταδίκη του αγώνα του κουρδικού λαού, την υποκριτική στάση και το ρόλο των κυβερνήσεων των κρατών - μελών της ΕΕ και τις ΗΠΑ. Διαχωρίζουμε τη θέση μας και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο φίλο κουρδικό λαό".

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ "ΔΗΜ. ΓΛΗΝΟΣ" με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κυβερνητική στάση που έρχεται αντιμέτωπη με κάθε εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα, την αντίσταση των λαών απέναντι σε στρατοκρατικές ηγεσίες και κάθε είδους αφεντικά ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά. Γι' αυτό και καταδικάζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς και δηλώνει αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα του κουρδικού λαού και τον ηγέτη του.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) τονίζει: "Αυτό που έχουμε να πούμε είναι ντροπή! Η ελληνική κυβέρνηση δε φθάνει που αρνήθηκε να δώσει άσυλο στον Οτσαλάν, αλλά τον παρέδωσε κιόλας στους Τούρκους". Και καταλήγει: "Αλληλεγγύη στον κουρδικό λαό, απελευθέρωση του Οτσαλάν. Κάτω τα χέρια από τους Κούρδους αγωνιστές. Αντιπαλεύουμε την υποκρισία, την υποταγή στα μεγάλα αφεντικά της νέας τάξης πραγμάτων".

Η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Γλυφάδας και γύρω Δήμων εκφράζει την αγανάκτησή της και τονίζει ότι "ντροπή και τύψεις είναι το λιγότερο που πρέπει να αισθάνονται όσοι συμμετέχουν σε αυτή την επιχείρηση κατά των Κούρδων και του ηγέτη τους Α. Οτσαλάν".

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τη "σοσιαλιστική εκσυγχρονιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, γνωστή και ως κυβέρνηση του "ευχαριστούμε τους Αμερικάνους" για την ντροπιαστική, εξευτελιστική και ταπεινωτική πράξη παράδοσης του Κούρδου ηγέτη, δίνοντας μια ακόμα παράσταση υποτέλειας στα αφεντικά της, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση".

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών εκφράζει την αγανάκτηση των μελών της και καταγγέλλει την υποκριτική συμπεριφορά ΕΕ και ΗΠΑ. Εκφράζει, επίσης, τη βαθιά ανησυχία της για την τύχη του Οτσαλάν. Ανακοινώνει την απόφασή της για συμμετοχή στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και καταγγελίας και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Ανακοίνωση καταγγελίας εξέδωσε επίσης ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΤΣΑ Αθηνών - Περιχώρων "Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ" εκ μέρους των 15.000 μελών του.

Ανακοινώσεις συμπαράστασης στους Κούρδους εξέδωσαν και η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ - ΟΤΕ) και το Σωματείο Εργαζομένων Ελευσίνας - ΣΕΝΕ.Για τον ελληνικό λαό, τονίζεται, ο Κούρδος ηγέτης και ο αγώνας του κουρδικού λαού είναι σύμβολο του απελευθερωτικού αγώνα των λαών και εκφράζεται η συμπαράστασή τους στους Κούρδους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών - ΤΣΑ αισθάνεται ντροπή για την κυβερνητική στάση την οποία καταδικάζει και καλεί τον ελληνικό λαό σε συμπαράσταση των Κούρδων.

Τη στάση της κυβέρνησης και την υποκρισία της ΕΕ και των ΗΠΑ κατάγγειλε και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντίσταση στην υποτέλεια και τη "νέα τάξη" (1999-03-10 00:00:00.0)
Απλώνει συνεχώς η συμπαράσταση (1999-03-02 00:00:00.0)
Κατακλυσμός από καταγγελίες για την παράδοση Οτσαλάν (1999-02-27 00:00:00.0)
Αμεσα να απελευθερωθεί ο Οτσαλάν (1999-02-27 00:00:00.0)
Οι διανοούμενοι στο προσκήνιο για τους Κούρδους (1999-02-26 00:00:00.0)
Συμπαρατάσσονται δήμοι και πολιτιστικοί φορείς (1999-02-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ