Σάββατο 11 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Πιο αποφασιστικά στο δρόμο των Λένιν - Στάλιν

Στο διάστημα 1996-2000 έγιναν ορισμένα θετικά βήματα στην ανασύνταξη του Κόμματος. Στον τομέα της καθημερινής πάλης, το ΚΚΕ καθοδήγησε ή βοήθησε πολλούς λαϊκούς αγώνες:

Η 25ήμερη εξέγερση των αγροτών (Δεκέμβρης 1996), η ηρωική απεργία των ναυτεργατών (Γενάρης 1997), οι μεγάλες μαθητικές διαδηλώσεις και καταλήψεις 1.000 σχολείων (Δεκέμβρης 1998 - Γενάρης 1999), οι μεγάλες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις (άνοιξη 1999), το λαϊκό δικαστήριο ενάντια στον σφαγέα Κλίντον (Νοέμβρης 1999) είχαν τη σφραγίδα του ΚΚΕ και προκάλεσαν τη λύσσα της μεγαλοαστικής τάξης και των φονιάδων του ΝΑΤΟ. Μπράβο, στο Κόμμα! Ο αγώνας πρέπει να είναι πολύ πιο σκληρός στο άμεσο μέλλον! Οπως πολύ σωστά είπε η σ. Αλέκα σε εργατική εκδήλωση («ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» 11 Μάη 2000, σελ. 12-13), πρέπει να καλλιεργηθεί στους εργάτες το ταξικό μίσος (ενάντια στα αφεντικά). Επίσης η σ. Αλέκα είπε: «Είμαστε ριζικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης, άμεση ή έμμεση, μικρή ή μεγάλη» («ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» 19 Φλεβάρη 2000, σελ. 6).

Ο αγώνας του λαού πρέπει να είναι πιο αποφασιστικός ενάντια στην ΕΕ. Η ιμπεριαλιστική ΕΕ είναι εχθρός της παγκόσμιας εργατικής τάξης και της ελληνικής φυσικά. Συμφωνώ απόλυτα με τον σ. Γ. Μαυρίκο, που είπε προεκλογικά: «Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτούς που λένε ναι στην ΕΕ». («ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» 21 Μάρτη 2000, σελ. 10).

Ο σ. Μαυρίκος είπε και κάτι άλλο θαυμάσιο: «Το δίκιο της εργατικής τάξης θα κριθεί στους δρόμους» («ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» 13 Ιούνη 2000, σελ. 6). Μόνο που πρέπει να παρθούν τα κατάλληλα οργανωτικά και ιδεολογικά - διαφωτιστικά μέτρα, ώστε να τραβηχτούν πλατύτερες μάζες λαού σε πιο σκληρούς αγώνες ενάντια στην ντόπια μεγαλοαστική τάξη, ενάντια στους φασίστες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ!

Και κάτι άλλο: Η μπλε σημαία της ΕΕ είναι εχθρική σημαία για το λαϊκό κίνημα της Ελλάδας. Οι λαϊκοί αγωνιστές της Ελλάδας πρέπει να βλέπουν με μίσος και την αμερικάνικη σημαία και τη σημαία της ιμπεριαλιστικής ΕΕ! Φυσικά, θεωρώ απαράδεχτα τα λεγόμενα των Κωστόπουλου, Ντρέκου και Γ. Θεωνά. Οι Ελληνες λαϊκοί αγωνιστές πρέπει να χτυπάνε και την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, να τους «καταφέρνουν πλήγματα», όπως είπε και η σ. Αλέκα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ («ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» 24/9/2000).

Ο φετινός χειμώνας θα είναι πολύ σκληρός για εκατομμύρια λαού στην Ελλάδα και οι καπιταλιστές υπουργοί Παπαντωνίου, Βερελής, Χριστοδουλάκης κοροϊδεύουν ανοιχτά το λαό.

Ενα πράγμα καταλαβαίνουν οι αδίσταχτοι καπιταλιστές: Τον σκληρό αγώνα. Μόνο αν «οι εργάτες, οι αγρότες και οι δημοκράτες φοιτητές» δείξουν τη γροθιά τους θα τσακιστεί η κτηνώδης αλαζονεία των νεοφιλελεύθερων καθαρμάτων. Και τώρα ας έρθουμε στα ιδεολογικά: Βέβαια, το ΚΚΕ έκανε κάποια σωστά βήματα: π.χ. υπέγραψε ο σ. Γόντικας τη διακήρυξη του Λένινγκραντ (Νοέμβρης 1997), όπου γίνεται αναφορά στο «Μπολσεβίκικο Κόμμα των Λένιν - Στάλιν» και στα γιγαντιαία επιτεύγματα που πέτυχε («ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», 15 Νοέμβρη 1997). Επίσης αρκετά καλό ήταν και το βιβλίο του Λ. Μαρτένς για τον Στάλιν, που εξέδωσε το 1997 η «Σύγχρονη Εποχή».

Σωστή και η ανατύπωση του σπουδαίου έργου του Ι. Β. Στάλιν «Οικονομικά προβλήματα του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ», που οι χρουτσοφικοί προδότες το είχαν καταπολεμήσει.

Είναι φανερό: Ο Λένιν και ο Στάλιν είναι οι 2 κορυφές του μπολσεβικισμού. Ο ιμπεριαλισμός έπαθε τεράστιες ζημιές από το νικηφόρο λενινισμό - σταλινισμό, γι' αυτό προσπαθεί να ρίξει όση λάσπη μπορεί. Βοηθοί του ιμπεριαλισμού σ' αυτό το βρώμικο, άθλιο έργο είναι ο αντεπαναστατικός τροτσκισμός, ο αντικομμουνιστικός «ευρωκομμουνισμός» κ.ά. ρεβιζιονιστικές θεωρίες. Οι κομμουνιστές είναι πολύ υπερήφανοι για το τεράστιο έργο των Λένιν - Στάλιν!

Αυτό πρέπει να το καταλάβουν και αρκετά ανώτερα στελέχη του Κόμματος, όταν τους προκαλούν οι πανούργοι αστοί «δημοσιογράφοι» στην TV για να «τους αποσπάσουν δηλώσεις». Τα κομματικά στελέχη πρέπει να μιλούν θαρρετά και όχι «μαζεμένα».

Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση του σ. Κεπέση («ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» 13/10/2000) για την ανάγκη ιδεολογικής καταδίκης του χρουτσοφικού 20ού Συνεδρίου από το ΚΚΕ. Πρέπει επίσης να καταδικαστεί η χρουτσοφική 6η ολομέλεια του Μάρτη 1956.

Οπως είπε, πολύ σωστά, ο σ. Μ. Μαϊλης «ο Ν. Ζαχαριάδης ανήκει στο ΚΚΕ και στο μαχόμενο λαϊκό κίνημα. Ηταν και έμεινε κομμουνιστής μέχρι το τέλος της πολυτάραχης ζωής του».

Και βεβαίως «ήταν ο Ν. Ζαχαριάδης αμείλιχτος αντίπαλος όλων εκείνων που δούλευαν για τον ταξικό εχθρό» («ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» 13/2/2000, σελ. 9). Να θυμηθούμε τι έλεγε ο Ν. Ζαχαριάδης: «Το οικοδόμημα του παγκόσμιου κομμουνισμού στηρίζεται σε 4 ακλόνητα βάθρα. Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν, Στάλιν... Το ΚΚΕ στέκεται ατράνταχτα πιστό στο πνεύμα του παγκόσμιου κομμουνισμού, στο πνεύμα των Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν, Στάλιν» (Ν. Ζαχαριάδης: «Συλλογή Εργων», έκδοση ΚΕ του ΚΚΕ 1953, σελ. 41).

Να, γιατί μισούν τον κόκκινο Δάσκαλο Ν. Ζαχαριάδη οι μεγαλοαστοί δυνάστες της Ελλάδας. Να, γιατί τον βρίζει η ΝΕΤ και η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: Γιατί η ίδια ΝΕΤ είναι υπέρ των φονιάδων του ΝΑΤΟ, υπέρ των ληστών της ΕΕ, υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, υπέρ της αστικής δικτατορίας.

Και ο Ν. Ζαχαριάδης το έλεγε καθαρά: «Μόνο στα ερείπια της αστικής δικτατορίας, μόνο μετά την Επανάσταση μπορεί να οικοδομηθεί η Νέα Ζωή». Οι μπολσεβίκοι της Ελλάδας έχουν πάντα στην καρδιά τους το δάσκαλο Ν. Ζαχαριάδη, έναν από τους ηγέτες εκείνους του παγκόσμιου προλεταριάτου (Μολότοφ, Μαλένκοφ, Ζντάνοφ, Δημητρόφ, Γκότβαλντ, Μπιερούτ, Ράκοσι, Χοσέ Ντίαθ, Α. Γκας κλπ.), που με επικεφαλής τον Μεγάλο Στάλιν κατάφεραν οδυνηρά χτυπήματα στα τέρατα του ιμπεριαλισμού.

Δυο λόγια για τη διεθνή κατάσταση: Σε 5 χώρες (Κίνα, Βιετνάμ, ΛΔ Κορέας, Κούβα, Λάος) με 1.420 εκατομμύρια ανθρώπους, τα ΚΚ έχουν την εξουσία. Εχουν κάνει μεγάλες και απαράδεκτες παραχωρήσεις στους καπιταλιστές. Ο δυτικός ιμπεριαλισμός μισεί αυτές τις χώρες και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις παραχωρήσεις στους καπιταλιστές για να τις εξοντώσει.

Το ΑΕΠ της ΛΔ Κίνας τριπλασιάστηκε στα 15 τελευταία χρόνια (1985-2000), η Κίνα έχει τον 3ο ισχυρότερο στρατό της Γης. Επίσης οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εχθρεύονται μια σειρά εθνικοαστικά καθεστώτα όπως: η Λευκορωσία, η Λιβύη, η Συρία, η Βενεζουέλα, το Ιράκ, ακόμα και τη Ναμίμπια στην Αφρική. Ασχετα από το καθεστώς, οι ΗΠΑ μισούν και τη Ρωσία και την Κίνα: Αλλωστε εκατομμύρια Ρώσοι διαδηλώνουν υπέρ της ΕΣΣΔ, του Λένιν και του Στάλιν και αυτό κάνει την ιμπεριαλιστική Δύση να μισεί «χιτλερικά» το ρωσικό λαό. Ετσι εξηγείται και η έχθρα της για τον καπιταλιστή Πούτιν. Μην ξεχνάμε επίσης τις μεγάλες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στην Κίνα το Μάη 1999 και τον πανικό του εκεί Αμερικανού πρεσβευτή. Οι ΗΠΑ τρέμουν μια πιθανή συμμαχία Ρωσίας - Κίνας.

Οι κομμουνιστές πρέπει να ενισχύουν τις δυνάμεις τους πάνω σε μ-λ βάση. Το ΚΚΕ πρέπει να ανασυντάξει το Διεθνές Τμήμα του που υστερεί πολύ και ιδεολογικά και να βελτιώσει πολύ το διεθνές τμήμα του «Ριζοσπάστη», γίνονται πολλά δεξιά λάθη. Ειδικά να βοηθήσουμε τους κομμουνιστές των Βαλκανίων να ανασυνταχτούν σε αντιΝΑΤΟική - αντιΕΟΚική βάση. Πολύ καλές οι θέσεις του ΝΚΚ Γιουγκοσλαβίας του Μ. Κιτάνοβιτς.

Εύχομαι καλά - αριστερά - μπολσεβίκικα αποτελέσματα στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Μαζί μας είναι η σκέψη του Μεγάλου Λένιν!

Μαζί μας είναι η σιδερένια θέληση του Μεγάλου Στάλιν! Μαζί μας είναι οι πολύτιμες παρακαταθήκες του Κόκκινου Δασκάλου Ν. Ζαχαριάδη!

Εμπρός στον αγώνα! Να μη χάνουμε ούτε μια μέρα!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ

Αγιος Στέφανος Αττικής


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ