Σάββατο 11 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Χρειάζεται συντονισμένος αγώνας

«Οι φοιτητές Ιατρικής θα συνεχίσουν να παίρνουν μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες αποφάσεις κλιμάκωσης, συντονισμού, συνέχισης και μαζικοποίησης του αγώνα τους», δηλώνει η γραμματεία των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας Ιατρικής Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει τη μεγάλη χτεσινή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη με τη συμπαράσταση των συνταξιούχων, Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ και φοιτητών από Ιατρικές Σχολές όλης της Ελλάδας.

«Οι φοιτητές απορρίπτουν συνολικά το νομοσχέδιο για την Υγεία. Θεωρούν πως χτυπάει το αναφαίρετο δικαίωμα του λαού και της νεολαίας για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, κάνει την υγεία εμπόρευμα. Είναι αποτέλεσμα - έκφραση του αντιλαϊκού - αντινεολαιίστικου μονόδρομου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις επιταγές Βρυξελλών - «καρχαριών» στο χώρο της υγείας. Μέσα από αυτή την αντίληψη θίγεται και το δικαίωμά τους στη λήψη ειδικότητας, με μόνο προαπαιτούμενο το πτυχίο τους. Καταδικάζουν τη στάση των δυνάμεων καταστολής, που, με εντολές της κυβέρνησης, τους αντιμετώπισαν σαν κοινούς τρομοκράτες.

Η ΠΚΣ Ιατρικής θεωρεί πως με το συντονισμένο αγώνα φοιτητών, γιατρών, εργαζομένων στα νοσοκομεία, όλων των χρηστών υγείας δηλαδή, τον αγώνα όλου του λαού, τα ανθυγιεινά - αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης μπορούν να αποκρουστούν. Μπορεί να διεκδικηθεί διεύρυνση των δικαιωμάτων μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΚΣ, η οποία προς αυτή την κατεύθυνση καλεί σε Μέτωπο Υγείας, όλες τις παραπάνω δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ