Σάββατο 11 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το παλιό και το νέο ΠΑΣΟΚ

«Από το παλιό κρατάμε τη φλόγα και πετάμε τη στάχτη. Από το παλιό κρατάμε το πάθος για αλλαγή και αφήνουμε πίσω μας τα βαρίδια του παρελθόντος». Ετσι απάντησε ο Κ. Σημίτης, από τη Θεσσαλονίκη, στις διαφορετικές φωνές, που έχουν ακουστεί τελευταία στο κυβερνών κόμμα και προχωρώντας παραπέρα έκανε την παρακάτω, ενδιαφέρουσα παρουσίαση του παλιού και του νέου ΠΑΣΟΚ. Διαβάστε τη:

«Η Αριστερά του πελατειακού κράτους, του λαϊκισμού, της εθνικής αγοράς, των κρατικιστικών αντιλήψεων (σ.σ. του κράτους των μονοπωλίων, βέβαια) και της φοβικότητας, είναι μια Αριστερά ψευδεπίγραφη, ξεπερασμένη και μαρμαρωμένη. Είναι μια Αριστερά που έχει στρατηγικά ηττηθεί.

Μια Αριστερά του σύγχρονου κοινωνικού κράτους, μια Αριστερά της κοινωνικής αλληλεγγύης, μια Αριστερά τομών, αλλαγών και συγκρούσεων με κατεστημένα συμφέροντα και παρωχημένες αντιλήψεις, είναι μια ανατρεπτική, δημιουργική, ρηξικέλευθη Αριστερά, μια Αριστερά των νεανικών μας ονείρων, μια Αριστερά του μέλλοντός μας».

Οπως καταλαβαίνετε, τρία είναι τα κοινά και χαρακτηριστικά γνωρίσματα του παλιού και νέου ΠΑΣΟΚ. Η δημαγωγία, η χυδαία εκμετάλλευση της αριστερής φρασεολογίας και η εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ