Σάββατο 11 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ισονομία στη φτώχεια

«Η πολυδιάσπαση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης υγείας παραβιάζει την αρχή της ισονομίας των πολιτών και εμποδίζει την πληρέστερη αξιοποίηση των διατιθεμένων πόρων. Με τη δημιουργία του Οργανισμού Διαχείρισης Πόρων Υγείας αποσκοπούμε στη συγκέντρωση των κονδυλίων που τα ταμεία ασφάλισης και το κράτος ήδη δαπανούν για την υγεία. Χωρίς να θίγουμε την οργανωτική αυτοτέλεια των Ταμείων, αλλά με κοινή διαχείριση των πόρων και σταδιακή εναρμόνιση των παροχών, θέτουμε τις βάσεις για ένα ενιαίο και ορθολογικό σύστημα χρηματοδότησης».

Το απόσπασμα είναι από τη χτεσινή ομιλία του Κ. Σημίτη στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί τον πρώτο στόχο των κυβερνητικών σχεδίων, περί «ανανέωσης του ΕΣΥ», όπως ο ίδιος και ο υπουργός Υγείας τα παρουσίασαν. Γιατί το ξεχωρίσαμε; Κυρίως, γιατί λέει πολύ καθαρά, ότι η κυβέρνηση θέλει να ισοπεδώσει τις παροχές όλων των ασφαλιστικών ταμείων κάπου στο απαράδεκτο επίπεδο του ΙΚΑ, αφού το τελευταίο θα αποτελέσει τον κορμό του νέου ΕΣΥ. Και μάλιστα γιατί ισχυρίζεται ότι το κάνει αυτό χάριν της ισονομίας των πολιτών...

Ισονομία στη φτώχεια, δηλαδή, για τους πολλούς μη έχοντες... Αυτή είναι η... κοινωνική πολιτική του «σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ