Σάββατο 11 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Πονοκέφαλος» από την ΟΝΝΕΔ

Νέα εστία εσωκομματικής αναταραχής δημιουργεί στη ΝΔ ο «εμφύλιος» που έχει ξεσπάσει στην ηγεσία της ΟΝΝΕΔ, υποχρεώνοντας τον Κ. Καραμανλή να παρέμβει για την εκτόνωση και τον έλεγχο της κρίσης προτού προσλάβει ανεξέλεγκες διαστάσεις και επηρεάσει τις ισορροπίες και το κλίμα, ενόψει του συνεδρίου.

Το όλο θέμα προκλήθηκε μετά από κίνηση 33 από τα 100 μέλη της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ, τα οποία σε κείμενό τους επιτίθενται κατά του προέδρου της οργάνωσης Γ. Οικονόμου, αφήνοντας αιχμές και για παρεμβάσεις του Αρ. Σπηλιωτόπουλου. Στο κείμενο γίνεται λόγος για «προσπάθεια μετατροπής της ΟΝΝΕΔ σε προσωπικό μηχανισμό συγκεκριμένων πολιτικών παραγόντων προς εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων», ενώ κατηγορείται ο Γ. Οικονόμου ότι «έχει οργανώσει συγκεκριμένο σχέδιο υποταγής οποιουδήποτε διαφωνεί με τις μεθοδεύσεις του».

Η κίνηση αυτή, στην οποία συμμετέχουν «δυσαρεστημένοι καραμανλικοί» καθώς και στελέχη που πρόσκεινται στην Ντ. Μπακογιάννη, εκδηλώθηκε μετά από σειρά ενεργειών της ηγεσίας της ΟΝΝΕΔ με στόχο «την αλλαγή του χάρτη της ΟΝΝΕΔ», μέσω κλεισίματος τοπικών οργανώσεων και δημιουργία νέων -σφραγίδων.

Η Ρηγίλλης εμφανίζεται αποστασιοποιημένη από την κρίση στην ΟΝΝΕΔ, επικαλούμενη την «αυτονομία» της οργάνωσης και παραπέμπει στις αποφάσεις που θα ληφθούν στα όργανά της. Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος ήταν ενήμερος της κατάστασης πριν εκδηλωθεί η κρίση, θα παρέμβει άμεσα για να αποτρέψει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προτίθεται να υποχρεώσει τον Γ. Οικονόμου να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου και να δρομολογήσει «διάδοχη λύση», που να διασφαλίζει την «ηρεμία» στο χώρο της νεολαίας της ΝΔ.

Πάντως, στη διένεξη στην ΟΝΝΕΔ έχουν εμπλακεί και βουλευτές που πρόσκεινται στον πρόεδρο της ΝΔ, ενθαρρύνοντας τις τοπικές οργανώσεις της ΟΝΝΕΔ ενάντια στον πρόεδρό της, σε μια κίνηση που στρέφεται ουσιαστικά κατά του Αρ. Σπηλιωτόπουλου και των «ερεισμάτων» του.

Ο Γ. Οικονόμου σχεδιάζει να αντεπιτεθεί με συλλογή υπογραφών και σύγκληση της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ, αλλά τα περιθώρια κινήσεών του έχουν στενέψει ασφυκτικά, μετά το διαφαινόμενο «άδειασμα» από τη Ρηγίλλης. Πάντως, η όλη υπόθεση αν δεν ελεγχθεί έγκαιρα, μπορεί να αποτελέσει προανάκρουσμα μιας γενικότερης εσωκομματικής σύγκρουσης στη ΝΔ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητικότητα ενόψει του συνέδριου (2000-09-05 00:00:00.0)
Τέλος στο σίριαλ Σπηλιωτόπουλου (2000-09-01 00:00:00.0)
Με όλα τα μέτωπα ανοιχτά στο συνέδριο (2000-05-12 00:00:00.0)
Παράσταση για ένα ρόλο (1998-12-11 00:00:00.0)
Προθερμαίνεται το κλίμα για την ΚΟ (1998-03-05 00:00:00.0)
Συναίνεση έξω, ρήξη μέσα (1995-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ