Τρίτη 7 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δεν ξεπλένονται οι αμαρτίες του ΣΥΡΙΖΑ για την καύση σκουπιδιών

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κάνει αντιπαράθεση ...με τον εαυτό του. Αυτή τη φορά, με αφορμή την έγκριση που δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ να προχωρήσει στην καύση δευτερογενών απορριμματογενών καυσίμων RDF - SRF, πατώντας στο δρόμο που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Με κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να εναντιώνονται στην επιλογή του χρόνου που όπως λένε «δεν επιτρέπει την ουσιαστική συζήτηση και τροφοδοτεί την ανησυχία στην κοινωνία».

Την υποκριτική στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει η Τομεακή Επιτροπή Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «σκοπό έχει να ξεπλύνει τις πολιτικές αμαρτίες που έπραξε ως κυβέρνηση όλα τα προηγούμενα χρόνια, να συσκοτίσει τις στρατηγικές συμπλεύσεις του με την ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα οι οποίες στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων, στη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους, σε συνθήκες είτε καπιταλιστικής κρίσης είτε ανάπτυξης.

(...) Αλλωστε, η ίδια η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) της νέας αδειοδότησης είναι "σε πλήρη συμφωνία με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (2015), τις κατευθυντήριες οδηγίες του πακέτου της κυκλικής οικονομίας της ΕΕ, το Εθνικό Επιχειρησιακό Πλαίσιο για την Κυκλική Οικονομία (2018) και την εθελοντική συμφωνία συνεργασίας με την Ενωση Τσιμεντοβιομηχανιών Ελλάδας (2019)" την οποία ανανέωσε ο ΣΥΡΙΖΑ έως το 2023 με υπογραφή, μάλιστα, του κ. Φάμελλου, έως τότε αναπληρωτή υπουργού του ΥΠΕΝ, που τώρα βγαίνει και κάνει δήλωση εναντίωσης στην υπογραφή του (!). Ολα έργα και πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ΤΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καλεί το λαό να μην πέσει στις παγίδες εξαπάτησης που του στήνουν με σκοπό τον εγκλωβισμό του στη λογική της διαχείρισης της σημερινής βαρβαρότητας. Να κάνει στην άκρη αυτές τις φωνές, να εμπιστευτεί τη δική του δύναμη, και με επίκεντρο τις δικές του πραγματικές ανάγκες, να παλέψει στις σημερινές συνθήκες σε γραμμή ρήξης και ανατροπής, με προοπτική τη σοσιαλιστική κοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ