Τρίτη 7 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την απαίτηση πληρωμής των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά

Την απαράδεκτη απαίτηση της διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιά να καταβάλουν άμεσα τα δίδακτρα οι μεταπτυχιακοί φοιτητές προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στο Ιδρυμα.

Οπως σημειώνει:

«Στο Παν. Πειραιά, πριν καλά - καλά αρχίσει το εξάμηνο, μετά την αναγκαία αναστολή του Ιδρύματος, πολλοί μεταπτυχιακοί φοιτητές κληθήκαν από τη διοίκηση του Ιδρύματος να επισυνάψουν την απόδειξη πληρωμής των διδάκτρων, για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του εξαμήνου. Μπήκε λοιπόν σαν προϋπόθεση η πληρωμή των διδάκτρων για να μπορεί το εξάμηνο να ξεκινήσει και να έχουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές πρόσβαση σε αυτό!

Μετά τη δικαιολογημένη αντίδραση των μεταπτυχιακών φοιτητών, η απάντηση που έλαβαν από τη διοίκηση είναι πως η μείωση και η μη καταβολή των διδάκτρων είναι μια χρονοβόρα απόφαση που πρέπει να συζητηθεί από τη Σύγκλητο και την Πρυτανεία και έπειτα να εξεταστεί από την Επιτροπή του υπουργείου Παιδείας.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου έχει σοβαρή ευθύνη για αυτή την εξέλιξη, καθώς αποφεύγει να πάρει θέση στο δίκαιο αίτημα των φοιτητών να μην πληρώσουν την τρέχουσα δόση γι' αυτό το εξάμηνο!

Την ίδια ώρα που όλοι βιώνουμε και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στη ζωή μας, την ώρα που πολλοί μεταπτυχιακοί και οι οικογένειές τους έχουν απολυθεί, έχουν ανασταλεί οι συμβάσεις τους ή είναι απλήρωτοι, το Πανεπιστήμιο τους ζητά να καταβάλουν κανονικά τη δόση του εξαμήνου, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα από όλα τα παραπάνω».

Η ΚΟ του ΚΚΕ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά εντοπίζει επίσης προβλήματα και καθυστερήσεις που υπάρχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο Ιδρυμα, ενώ στηλιτεύει την πολιτική γενίκευσης των διδάκτρων που ακολούθησαν η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αυτή της ΝΔ. Καταλήγοντας, απαιτεί:

  • Τη μη υποχρέωση καταβολής διδάκτρων για το εαρινό εξάμηνο στα μεταπτυχιακά του Πανεπιστημίου Πειραιά.
  • Την ευθύνη για τα έξοδα του μεταπτυχιακού και την πληρωμή του διδάσκοντος προσωπικού να την αναλάβει το κράτος.
  • Τη διευκόλυνση των φοιτητών που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματα λόγω έλλειψης εξοπλισμού.
  • Κανένας φοιτητής να μη μείνει εκτός μεταπτυχιακού.
  • Κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μια οφειλόμενη απάντηση για τα «πολυδιαφημισμένα» ΑΕΙ της Κύπρου (2023-10-11 00:00:00.0)
Κατάργηση των διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά! (2018-03-28 00:00:00.0)
Επεκτείνονται οι μπίζνες... (2008-10-21 00:00:00.0)
Συνδιοργάνωση μεταπτυχιακού με οργανισμό επιχειρήσεων (2004-12-23 00:00:00.0)
Κινητοποιούνται για όλα όσα τους ανήκουν (2004-11-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ