Τρίτη 7 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΗΠΑ
Προετοιμασία του κλίματος για εκατόμβη νεκρών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η γύμνια του συστήματος δημόσιας Υγείας στην πρώτη ιμπεριαλιστική δύναμη, τις ΗΠΑ, δεν μπορεί να κρυφτεί καθώς η πανδημία σαρώνει. Ετσι τα ανυπεράσπιστα λαϊκά στρώματα προειδοποιούνται ουσιαστικά για την εκατόμβη που θα ακολουθήσει, επαναφέροντας τα περί 100.000 - 200.000 νεκρών, που θα είναι και καλά, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας.

Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο γενικός αρχίατρος Τζερόμ Ανταμς κάλεσαν τους πολίτες να προετοιμαστούν γιατί οι επόμενες βδομάδες θα αποδειχθούν ιδιαίτερα επώδυνες, επιχειρώντας να αποκρούσουν τις επικρίσεις για αργά αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Θα είναι», τους είπαν, «το δικό σας Περλ Χάμπορ, μία 11η Σεπτέμβρη όχι τοπική αλλά σε εθνικό επίπεδο»!

Οι προειδοποιήσεις αυτές και ο πακτωλός των συνολικά άνω των 6 τρισ. δολαρίων που ψήφισε πρόσφατα το Κογκρέσο και υποσχέθηκε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (FED) κυρίως προς τα ισχυρότερα μονοπώλια δεν αγγίζουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία. Μάλιστα, ανεξάρτητα ΜΜΕ των ΗΠΑ (μεταξύ των οποίων το «propublica.org») διαπιστώνουν πως σε περιοχές της Ν. Υόρκης, της Λουιζιάνας, του Σικάγου, του Μιλγουόκι, της Ν. Ορλεάνης τα περισσότερα θανατηφόρα κρούσματα καταγράφονται σε βάρος των Αφροαμερικανών που αποτελούν το πιο αδύναμο οικονομικά στρώμα στις ΗΠΑ. Παράλληλα, οι ελλείψεις σε προστατευτικό υγειονομικό υλικό και αναπνευστήρες διαπιστώνονται πλέον καθημερινά σε εκατοντάδες νοσοκομεία των ΗΠΑ όπως επίσης και η υπερκόπωση των χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών που δίνουν καθημερινά τη μάχη για τη σωτηρία δεκάδων χιλιάδων ασθενών.

Σαν να μην έφθανε το χάος που επικρατεί στα περισσότερα νοσοκομεία των ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν τα περιστατικά της πανδημίας, σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες κλινικές εταιρειών όπως η «Alteon» που είναι θυγατρική της «Frazier Helathcare Partners» επέβαλαν στο νοσηλευτικό προσωπικό μειώσεις μισθού 25% - 30% με τη δικαιολογία ότι έχουν μειωθεί τα έκτακτα περιστατικά και τα προγραμματισμένα σοβαρά χειρουργεία.

Σε μια άλλη εξέλιξη, στο ζωολογικό κήπο του Μπρονξ της Ν. Υόρκης έχουν προσβληθεί 4 τίγρεις και 4 λιοντάρια, πιθανόν από υπάλληλο ασυμπτωματικό, κάτι που απαιτεί μελέτη από την επιστημονική κοινότητα, για το πέρασμα του ιού από τον άνθρωπο σε ζώα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ