Τρίτη 7 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Με το «σταγονόμετρο» οι μεταθέσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Να γίνει δεύτερη φάση μεταθέσεων ζητά η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς που αιτήθηκαν μετάθεση, για μια ακόμη χρονιά δεν μπορούν να πάνε στον τόπο συμφερόντων τους, όπως προκύπτει από την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων της Πρωτοβάθμιας Γενικής Αγωγής. Από τις 3.541 αιτήσεις, ικανοποιήθηκαν μόλις οι 892.

Να γίνει τώρα δεύτερη φάση μεταθέσεων, για να μετατεθούν οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί στον τόπο συμφερόντων τους, ζητά η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών». Οπως επισημαίνει, «για μια ακόμη χρονιά, εκατοντάδες οικογένειες οι οποίες έχουν έναν εκπαιδευτικό τουλάχιστον θα μείνουν χωρισμένες τινάζοντας στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό, συντηρώντας δύο τουλάχιστον σπίτια (αν υπάρχει και φοιτητής ακόμα χειρότερα), διπλά μεταφορικά, διπλά έξοδα διαβίωσης. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι δοκιμάζονται σκληρά λόγω της πανδημίας του COVID-19, ενώ η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους προετοιμάζει το λαό για νέα, σκληρά οικονομικά μέτρα από την επόμενη της πανδημίας!».

Εστιάζοντας στα αποτελέσματα των μεταθέσεων ανά ειδικότητα, η ΑΣΕ επισημαίνει πως από τα αναλυτικά στοιχεία, υπάρχουν ειδικότητες για τις οποίες δεν ικανοποιήθηκε κανένα αίτημα μετάθεσης (Γερμανικών και Θεατρικών Σπουδών), ενώ από τις 10 κατηγορίες εκπαιδευτικών που αιτήθηκαν μετάθεση οι 5 ΔΕΝ ικανοποιήθηκαν, σε ποσοστό πάνω από 90%!

Αναλυτικότερα: «Γαλλικών από τις 90 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν οι 7 (7,78%), των Αγγλικών το 8,85% αφού από τις 226 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν οι 20. Ενας/μια από τον κλάδο των Καλλιτεχνικών κατάφερε να πάρει μετάθεση, ενώ από τον κλάδο της Πληροφορικής μόλις 4 στους 110! Οι εκπαιδευτικοί της Φυσικής Αγωγής έχουν και εκείνοι χαμηλά ποσοστά, αφού από τις 286 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν οι 50 (17,48%)! Ακόμα και οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, οι ειδικότητες με τις περισσότερες αριθμητικά αιτήσεις, ικανοποιήθηκαν σε ποσοστό 34,34% και 17,62% αντίστοιχα!

Και όμως το Σεπτέμβρη θα εμφανιστούν για μια ακόμη φορά, ως διά μαγείας, κενά στα οποία θα κληθούν αναπληρωτές! Είναι τα κενά που κάθε χρόνο εξαφανίζονται πριν τις μεταθέσεις και εμφανίζονται πριν την πρόσληψη αναπληρωτών, γιατί προφανώς δεν θα λειτουργούσαν τα σχολεία χωρίς τους τελευταίους! Οι μόνιμοι, λοιπόν, θα βλέπουν από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά το κενό αυτό να "καλύπτεται" προσωρινά, οι δε αναπληρωτές που θα κληθούν, θα ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά για να "καλύψουν" το κενό αυτό! Ετσι η ταλαιπωρία, η ομηρία και των δυο κατηγοριών εργαζομένων στην Εκπαίδευση θα συνεχιστεί», τονίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ