Τρίτη 7 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Σχετικά λιγότεροι θάνατοι

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Επιβραδύνθηκε σχετικά, χτες, για τέταρτη συνεχή μέρα, ο ρυθμός αύξησης των θανάτων στην Ισπανία, με 637 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο, που ανεβάζουν σε πάνω από 13.000 το σύνολο των νεκρών της επιδημίας και τα κρούσματα σε πάνω από 135.000, φέρνοντας τη χώρα στη δεύτερη θέση στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ.

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες πως σκοπεύει να διευρύνει τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό, ώστε να περιλάβει και ανθρώπους χωρίς συμπτώματα, ως πρώτο βήμα προς μια σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα, καθώς εκφράζεται η ελπίδα ότι η κορύφωση της επιδημίας έχει παρέλθει.

Η Ισπανία έχει τεθεί σε καραντίνα από τις 14 Μάρτη και, όπως ανακοινώθηκε το Σαββατοκύριακο, τα περιοριστικά μέτρα θα διατηρηθούν έως τις 26 Απρίλη. Ωστόσο ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ άφησε να διαφανεί το ενδεχόμενο χαλάρωσης κάποιων περιορισμών, όπως η παραμονή όλων των εργαζομένων σε μη απαραίτητους τομείς στο σπίτι, μετά το Πάσχα, αν και τα καταστήματα και τα εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ