Τρίτη 7 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΕΘΑ
Αντί για ουσιαστικά μέτρα στις μονάδες... οδηγίες προφύλαξης

Στον ισχυρισμό ότι «οι ΕΔ με άμεσες ενέργειες, σύμφωνα και με την εθνική στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας, έχουν καταφέρει να περιορίσουν τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο προσωπικό τους», καταφεύγει το ΓΕΕΘΑ για να προσπεράσει τις δεκάδες καταγγελίες για τα ελλιπέστατα μέτρα προφύλαξης στις μονάδες και τα αιτήματα στρατευμένων και στελεχών για να παρθούν άμεσα μέτρα.

Χαρακτηριστικά, σε σχετικό ενημερωτικό που εξέδωσε, γράφει ότι... «εκδόθηκαν γενικές και ειδικές οδηγίες προφύλαξης από τη νόσο με ειδικότερη επισήμανση στα μέτρα ατομικής προστασίας», ενώ οι συνθήκες συγχρωτισμού σε μονάδες είναι σε πολλές περιπτώσεις απαράδεκτες, οι διοικήσεις αρνούνται απολυμάνσεις, μάσκες και αντισηπτικά δεν υπάρχουν ή δεν φτάνουν.

Παραδεχόμενο, εμμέσως, το ΓΕΕΘΑ την τέτοια έλλειψη, αναφέρει ότι στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού «έχει ξεκινήσει» η παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος για κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, του ΓΕΕΦ και για το υπουργείο Υγείας και στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο παραγωγή αρχικά 50.000 απλών χειρουργικών μασκών για ικανοποίηση απαιτήσεων και αναγκών τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του υπουργείου Υγείας.

Παραπέρα, γνωστοποιεί ότι αποφασίστηκαν η ακύρωση Εθνικών Ασκήσεων και η αναστολή συμμετοχής των ΕΔ σε Διακρατικές - Διεθνείς Ασκήσεις και Εκπαιδεύσεις μέχρι τα τέλη Απρίλη 2020.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ