Τρίτη 7 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας!

Δημοσιεύματα εμφανίζουν το υπουργείο Παιδείας να είναι έτοιμο, εν μέσω της πανδημίας, να φέρει την επόμενη βδομάδα για διαβούλευση και μέχρι τέλος το μήνα να ψηφίσει το νομοσχέδιο που είχε εξαγγείλει για το Λύκειο και το εξεταστικό, μαζί με μια σειρά από άλλες διατάξεις. Αποτελεί πρόκληση να θέλει η κυβέρνηση να περάσει ένα νομοθέτημα που είχε ξεσηκώσει έντονες και μαζικές αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, σε μια περίοδο που ο κόσμος δεν μπορεί να αντιδράσει.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί όταν ο σχεδιασμός του υπουργείου είχε πάρει το «πράσινο φως» από το υπουργικό συμβούλιο (πριν προκύψουν τα μέτρα για τον κορονοϊό), δρομολογούνται η θεσμοθέτηση της «Τράπεζας Θεμάτων» από την επόμενη σχολική χρονιά για την Α' Λυκείου καθώς και η «ενίσχυση του Εθνικού Απολυτηρίου», που μεταφράζεται σε συνυπολογισμό των επιδόσεων των μαθητών σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, για τη διαδικασία της πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Στο σχεδιασμό βρίσκεται ακόμα η «αξιολόγηση» της σχολικής μονάδας από το 2020 - '21, ώστε να ακολουθήσει στη συνέχεια η «αξιολόγηση» εκπαιδευτικών. Επίσης είχαν ανακοινωθεί μέτρα για παραπέρα μείωση των μετεγγραφών για τους φοιτητές, ρυθμίσεις ενίσχυσης και επέκτασης των ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων με δίδακτρα στα ΑΕΙ, ρυθμίσεις για τις πρυτανικές εκλογές κ.ά.

Πρόκειται για μέτρα που προσθέτουν νέα ταξικά εμπόδια στην προσπάθεια των παιδιών των λαϊκών οικογενειών να μορφωθούν, να περάσουν στα πανεπιστήμια. Ο εξεταστικός μαραθώνιος, το άγχος, η συμπίεση του ελεύθερου χρόνου, η αφαίμαξη της τσέπης της λαϊκής οικογένειας για φροντιστήρια θα ενταθούν. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τον περιορισμό των μετεγγραφών, αποτελούν ευθεία επίθεση στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, που συναντούν σοβαρές δυσκολίες στη φοίτησή τους εκτός τόπου κατοικίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, βαδίζοντας στον ίδιο δρόμο με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισε μέσα στις διακοπές του Πάσχα το σχέδιο Γαβρόγλου για το εξεταστικό, έρχεται τώρα να το επεκτείνει εν μέσω πανδημίας και απαγόρευσης κυκλοφορίας. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, που είχαν εκφράσει από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή τους σε αυτά τα μέτρα, πρέπει να κάνουν τη φωνή τους πιο δυνατή απέναντι στις απαράδεκτες κυβερνητικές μεθοδεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ