Τρίτη 7 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Μεγαλύτερη εμπλοκή του στρατού

Αυξημένες αρμοδιότητες στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού αναλαμβάνει ο στρατός, καθώς ο στρατηγός Βάλτερ Μπράγκα Νέτο αναλαμβάνει μέρος των προεδρικών καθηκόντων. Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με μερίδα του Τύπου, αντανακλά την αντιπαράθεση στο εσωτερικό της χώρας, καθώς αυξάνονται οι αντιδράσεις για την αμφιλεγόμενη διαχείριση της επιδημίας που έχει επιλέξει η κυβέρνηση.

Κάτω από τον τίτλο «Η Βραζιλία δεν σταματά», η οικονομική δραστηριότητα συνεχίζεται κανονικά σε όφελος των μονοπωλιακών ομίλων και σε βάρος των εργαζομένων που συνωστίζονται στους χώρους δουλειάς. Η κυβέρνηση Μπολσονάρο όχι μόνο υπονομεύει τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας του πληθυσμού, αλλά συνεχίζει να προκαλεί και μαζί με τους Ευαγγελιστές που τον στηρίζουν, καλεί τους πιστούς «να προσευχηθούν στο θεό για να αντιμετωπιστεί η πανδημία».

Ολα αυτά, ενώ η Βραζιλία κρατάει τα «σκήπτρα» σε κρούσματα και νεκρούς σε όλη τη Λατινική Αμερική, με πάνω από 11.000 διαπιστωμένους ασθενείς και πάνω από 500 νεκρούς, ενώ τεράστιες είναι οι ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, στις δομές Υγείας για τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ο στρατηγός Νέτο είναι γνωστός για τον ζήλο του στην καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων, όπως έκανε το 2018 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όταν ξέσπασαν μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στην πολιτική που καταδικάζει στη φτώχεια και την ανεργία τα λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ