Τρίτη 7 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΙΝΤΙΚΗΣ
Απαιτεί απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τη δομή στο Κλειδί

Η δομή - φυλακή στη θέση Κλειδί
Η δομή - φυλακή στη θέση Κλειδί
Τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τη δομή - φυλακή που έχει στηθεί στη θέση Κλειδί, ώστε να μη γίνει ο τάφος κανενός, ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Σιντικής Σερρών.

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής την εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο Σιντικής, Μαρία Ιωαννίδου, επισκέφτηκε την κλειστή δομή στη θέση Κλειδί και κατήγγειλε ότι η λέξη «απανθρωπιά» είναι λίγη για να περιγράψει το πώς ζουν και επιβιώνουν οι πρόσφυγες εκεί, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, με τις συνεχείς βροχοπτώσεις που έχουν μετατρέψει την περιοχή σε λασπότοπο.

Στο χώρο διαβιούν σε άθλιες συνθήκες, μέσα στις σκηνές, χωρίς θέρμανση, με ένα υποτυπώδες στρώμα, 597 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, ηλικίας μέχρι 16 χρονών, αλλά και μωρομάνες, έγκυες γυναίκες.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» εξαρχής είχε ταχθεί ενάντια στη δημιουργία και λειτουργία της συγκεκριμένης δομής - φυλακής, αναδεικνύοντας παράλληλα ότι και το σημείο που επιλέχθηκε να γίνει είναι ακατάλληλο.

Με ανακοίνωσή της καλεί το λαό της περιοχής, να παλέψει για: Τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τη φυλακή αυτή, ιεραρχώντας τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες. Να επισπευστούν οι διαδικασίες ασύλου για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων - μεταναστών προς τις χώρες προορισμού τους. Δημιουργία ιατρείου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για όλη τη δομή. Να πραγματοποιηθούν έγκαιρα τεστ για τον κορονοϊό σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και πρόληψης, όπως συχνή απολύμανση των χώρων, εξασφάλιση καθαρού και ζεστού νερού, δωρεάν χορήγηση όλων των υλικών ατομικής υγιεινής, αποφυγή συνθηκών συνωστισμού. Να υπάρχει πλήρης πρόσβαση προσφύγων και μεταναστών στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, χωρίς αποκλεισμούς. Να στηριχθούν άμεσα το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου με προσωπικό και εξοπλισμό, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού λόγω της πανδημίας κορονοϊού. Να θεσπιστούν γρήγορες και σύμφωνες με τη Συνθήκη της Γενεύης διαδικασίες ασύλου για εκείνους που θέλουν να παραμείνουν στη χώρα μας, να καταργηθούν οι διατάξεις που υπονομεύουν τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και που διαδοχικά ψηφίζουν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με βάση τις Οδηγίες της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ