Τρίτη 7 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ «TELEPERFORMANCE»
Εργοδότης, εισαγγελέας και αστυνομικός μαζί!

Αποκαλυπτική καταγγελία του ΣΕΤΗΠ

Την εργοδοσία της «Teleperformance» καταγγέλλει το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής, γιατί προσπαθεί να τροποποιήσει τις συμβάσεις εργασίας, ώστε να εγκαταστήσει μηχανισμούς ελέγχου εργαζομένων που δουλεύουν από το σπίτι.

Το ΣΕΤΗΠ σημειώνει ότι η εργοδοσία με την τροποποιητική σύμβαση ζητά «να βάλει ο εργαζόμενος κάμερα στον υπολογιστή του και να την ανοίξει ανά πάσα ώρα και στιγμή για να ελεγχθεί αν κάνει σωστά τη δουλειά του και αν προστατεύονται τα δεδομένα πελατών από υποκλοπές! (...) Να έχει το δικαίωμα εκπρόσωπος της εταιρείας να μπουκάρει στο σπίτι μας για να κάνει επιθεώρηση.

Μετά τις κάμερες, που θέλουν να κάνουν το σπίτι μας Big Brother, η εργοδοσία τώρα και σε ρόλο αστυνομικού και εισαγγελέα μαζί, ζητάει να μπαίνει στα σπίτια μας να κάνει ελέγχους, για να τσεκάρει αν το σπίτι μας είναι όπως το θέλει για δουλειά. Το λέμε απλά και καθαρά!Το σπίτι μας είναι ιδιωτικός χώρος. Εδώ ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και να μην τολμήσει οποιοσδήποτε εκπρόσωπος της εταιρείας να πατήσει το πόδι του!».

Το κείμενο της τροποποιητικής σύμβασης είναι μια ατελείωτη λίστα από απαγορεύεται και υποχρεώσεις του εργαζόμενου, από τον οποίο ζητάνε, όπως αναφέρει το ΣΕΤΗΠ, ακόμα και «να "εξαφανίσει" τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, ώστε να μην ακούγονται θόρυβοι.Μας λένε δηλαδή να φιμώσουμε τα παιδιά μας, να κλειδαμπαρώσουμε την οικογένειά μας, μην και ακουστεί κανένας θόρυβος και χαλάσει το image της εταιρείας.

(...) Οχι δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι της "Teleperformance". (...) Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν πίσω οι απαράδεκτες τροποποιητικές συμβάσεις. Να μην υπογράψει κανείς εργαζόμενος.(...) Να θυμίσουμε ότι η "Teleperformance" έχει πάρει έργο του ΕΟΔΥ και έχει βάλει ανειδίκευτους εθελοντές να απαντάνε και να δίνουν συμβουλές για την πανδημία!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν ξανά στις 13 Μάρτη για αυξήσεις και ΣΣΕ σε Ελλάδα και Γαλλία (2024-03-07 00:00:00.0)
«Κατεβάζουν ακουστικά» 4 μεγάλες εταιρείες του κλάδου! (2024-02-08 00:00:00.0)
Καμία απόλυση, όχι στους χαφιεδοκανονισμούς (2021-02-19 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στην επίθεση που εντείνει η εργοδοσία με κυβερνητικές πλάτες (2019-04-10 00:00:00.0)
Ζητά από εργαζόμενους να αποδεχτούν αύξηση του ωραρίου (2011-04-22 00:00:00.0)
Εντείνει την αντεργατική επίθεση (2010-04-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ