Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Δεν φοβόμαστε και δεν ξεχνάμε! Τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!

Ενα μήνυμα δυνατό, εκκωφαντικό: Δεν εφησυχάζουμε! Υψώνουμε τείχος στους φασίστες και στο σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει.

Ενα μήνυμα απ' άκρη σ' άκρη στη χώρα στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και συναυλίες που διοργανώθηκαν χτες, έναν χρόνο μετά την απόφαση καταδίκης της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Περιστέρι, Καλλιθέα, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κρήτη... Η νεολαία και οι εργαζόμενοι έστειλαν και χτες σε πολλούς αποδέκτες ένα μήνυμα που δεν ξεθωριάζει: Δεν φοβόμαστε. Κι ας βγήκαν διάφορα φασιστοειδή από τις τρύπες τους, με τις πλάτες κρατικών και άλλων μηχανισμών, πραγματοποιώντας θρασύδειλες επιθέσεις. Δεν μας τρομοκρατούν.

Είμαστε και πάλι εδώ. Εναν χρόνο μετά από τη μέρα που όλοι οι δρόμοι γύρω από το Εφετείο αντηχούσαν με αντιφασιστικά συνθήματα, με την επιθυμία ενός ολόκληρου λαού να επικρατήσει το δίκιο.

Η δύναμη του λαού, του εργατικού κινήματος, της νεολαίας, η αποφασιστική στάση εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο να αποκαλυφθεί ο πραγματικός χαρακτήρας της εγκληματικής οργάνωσης, να πέσει φως στις σχέσεις της με μεγαλοεπιχειρηματίες, να καταδικαστεί η ηγεσία της.

Εναν χρόνο μετά, η γροθιά του λαού, του εργατικού κινήματος, της νεολαίας παραμένει υψωμένη και σφιγμένη απέναντι στους φασίστες και όσους τους ανέχονται και τους θρέφουν.

Είμαστε εδώ και στέλνουμε μήνυμα κόντρα στην επιστράτευση της ανιστόρητης και προκλητικής θεωρίας των «δύο άκρων», που αθωώνει τον θύτη και οπλίζει το χέρι του. Γιατί το σύστημα τον χρειάζεται ως όπλο ενάντια στους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος, της νεολαίας, που διεκδικούν να ζουν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας, που ασφυκτιούν για να αυγαταίνουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Την ίδια τους τη ζωή, που μπαίνει σε κινδύνους από την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους ανταγωνισμούς, στις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις.

Οι μεγάλες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις - συναυλίες σε όλη τη χώρα έστειλαν χτες το μήνυμα: Η πάλη απέναντι στον φασισμό συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όσο υπάρχει το σάπιο σύστημα που τον γεννά!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν θα περάσει η τρομοκρατία που επιχειρούν να επιβάλουν οι φασιστικές συμμορίες (2021-10-09 00:00:00.0)
Στο «φουλ» οι μηχανές για τη σημερινή μεγάλη αντιφασιστική συναυλία (2021-10-07 00:00:00.0)
Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά! (2021-10-07 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τα φασιστοειδή για την επίθεση στα γραφεία της (2014-03-18 00:00:00.0)
Κάνε κι εσύ δική σου υπόθεση την επιτυχία του Φεστιβάλ (2013-07-23 00:00:00.0)
Ο φασισμός και η «αντιφασιστική επιτροπή» (2013-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ