Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΥΠΡΟΣ - ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Στους δρόμους λαός και νεολαίας

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στα τελεσίγραφα των ιμπεριαλιστών και στις λύσεις που υπαγορεύουν σε βάρος της Κύπρου και του λαού της, θα διαδηλώσει σήμερα ο λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ στις 6.30 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Η ΚΟΘ καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης να κινητοποιηθεί και να παλέψει μαζικά και αποφασιστικά προκειμένου να αποτραπούν οι αρνητικές εξελίξεις. Να συνεχίσει τον αγώνα για μια Κύπρο ενιαία και ανεξάρτητη. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο αποτελεί τορπίλη στα δικαιώματα του ελληνοκυπριακού και του τουρκοκυπριακού λαού. Είναι ένα κοστούμι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και των ηγετικών δυνάμεων της ΕΕ που πετάει στο καλάθι των αχρήστων όλες τις αποφάσεις του ΟΗΕ για το Κυπριακό». Επίσης καταγγέλλει την κυβέρνηση για τις τεράστιες ευθύνες της, αλλά και όλους όσοι καλλιέργησαν στο λαό τον εφησυχασμό.

Με συγκεντρώσεις πορείες και άλλες κινητοποιήσεις, θα διαδηλώσει σήμερα την αντίθεσή του στη μεθοδευμένη νομιμοποίηση της συγκαλυμμένης διχοτόμησης της Κύπρου, και ο λαός στις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Συγκεντρώσεις οργανώνονται σήμερα σε:

-- Κατερίνη, στις 7 μ.μ. στο Σιντριβάνι.

-- Βέροια, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Εληάς.

-- Κιλκίς, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ειρήνης.

-- Σέρρες, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

-- Καβάλα, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

-- Κομοτηνή, στις 5 μ.μ. στην αρχή της Βενιζέλου.

-- Ξάνθη, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

-- Αλεξανδρούπολη, στις 6.30 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο.

-- Κοζάνη, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

-- Πτολεμαΐδα, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

-- Φλώρινα, στις 5.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ