Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΥΠΡΟΣ - ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ
ΗΠΑ
Παρέμβαση υπέρ του «σχεδίου Ανάν»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρενέβησαν σε επίπεδο υπουργού Εξωτερικών υπέρ της υιοθέτησης του σχεδίου συνολικής λύσης του Κυπριακού, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Κόλιν Πάουελ με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν.

Ο αρχηγός της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε ότι ενημερώθηκε σε βάθος για την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα, σημειώνοντας, πάντως, ότι δεν είχε ακόμη την ευκαιρία να μελετήσει τον ογκώδη φάκελο της πρότασης των Ηνωμένων Εθνών. Ο Κ. Πάουελ δήλωσε ενθαρρημένος από τις πρώτες αντιδράσεις των ενδιαφερομένων μερών, από τα οποία ζήτησε «να μελετήσουν το σχέδιο προσεκτικά» και να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που προσφέρει η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Κ. Ανάν, την οποία χαρακτήρισε «σημαντική», συγχαίροντας τον Γενικό Γραμματέα για την απόφασή του να προχωρήσει στην κατάθεση ενός τόσο λεπτομερούς σχεδίου λύσης.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ του ΟΗΕ ευχαρίστησε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών για το ενδιαφέρον του και το ρόλο που διαδραματίζουν οι ΗΠΑ, επισήμανε τη σημασία της κατάθεσης του σχεδίου του και πρόσθεσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τους δύο ηγέτες, από τους οποίους ζήτησε να μη βιαστούν να αντιδράσουν, αλλά να εκμεταλλευτούν τις επόμενες ημέρες για να μελετήσουν σε βάθος τις προτάσεις του και να του απαντήσουν έως την ερχόμενη Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ