Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού δε φυλακίζονται

«Τα δημοκρατικά, αντιιμπεριαλιστικά, αντιπολεμικά αισθήματα του λαού μας κανείς δεν μπορεί να τα φυλακίσει». Με αυτή τη φράση εκφράζει η ΕΓ του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) τη συμπαράστασή της στα 7 μέλη της ΚΝΕ που καταδικάστηκαν στο δικαστήριο της Καλαμάτας σε 4μηνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή για την αναγραφή αντιαμερικανικών συνθημάτων.

Το ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει την απόφαση του δικαστηρίου αδικαιολόγητη, γιατί ποινικοποιεί την πολιτική έκφραση και τη διακίνηση των ιδεών και επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη απόφαση προκαλεί τα λαϊκά δημοκρατικά αισθήματα.

«Σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστές και κυρίως οι Αμερικανοί ετοιμάζουν τις πολεμικές τους μηχανές για νέα εγκλήματα στο Ιράκ και αλλού, είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε να δυναμώσουν οι λαϊκοί αγώνες ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Αυτό το καθήκον επιτελούσαν οι 7 νέοι με την αναγραφή συνθημάτων», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το ΠΑΜΕ καλεί τις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις οργανώσεις των συνταξιούχων και της νεολαίας να πάρουν θέση στην αδικαιολόγητη, αντιδημοκρατική, δικαστική απόφαση και να συμπαρασταθούν στους 7 νεολαίους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ