Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ρυθμίσεις σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση

Ρυθμίσεις επί το αντιδραστικότερο περιέχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για τον οργανισμό του, που συζητήθηκε και ψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής.

Την αντίθεση του ΚΚΕ στις διατάξεις του νομοσχεδίου εξέφρασε η εισηγήτρια Λ. Κανέλλη τονίζοντας ότι μεταξύ άλλων με τον προτεινόμενο οργανισμό ενισχύεται ο εκάστοτε υπουργός Εξωτερικών και ευνοούνται οι πελατειακές σχέσεις. Μάλιστα επέρχεται ασφυκτικός έλεγχος στους υπαλλήλους με διαδικασίες που μοιάζουν με «ατομική Σένγκεν», ενώ στο μέλλον η όποια αξιολόγηση των υπαλλήλων του υπουργείου θα καθορίζει και τις αμοιβές τους.

Η Λ. Κανέλλη υπογράμμισε ότι στο σημερινό κόσμο της «νέας τάξης πραγμάτων» τα πάντα υποτάσσονται στα κελεύσματα και τις επιταγές των ισχυρών από τα σημαντικά μέχρι και τα φαινομενικά ασήμαντα, όπως είναι η καθιέρωση ενός οργανισμού κάποιου υπουργείου. Η εισηγήτρια αναφερόμενη στο Κυπριακό έκανε λόγο για την επιβολή ενός «νεοταξίτικου μοντέλου».

Ο παριστάμενος υφυπουργός Εξωτερικών Α. Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι με την προωθούμενη λύση Ανάν η Κύπρος δεν ξεφεύγει από το Ευρωπαϊκό Ομοσπονδιακό πρότυπο και το νέο κράτος θα είναι η συνέχεια του παλιού. Με τη θέση αυτή δε φάνηκε να συμφωνεί ο Κ. Μητσοτάκης ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι «απολύτως βέβαιος» ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε τα κόμματα για τις εξελίξεις και δεν πραγματοποίησε τον απαραίτητο διάλογο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ