Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ

ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ... «Εχει σημασία να επισημανθεί ότι η αποδοχή του σχεδίου Ανάν για τη λύση του Κυπριακού είναι ένα ζήτημα που αφορά πρώτα και κύρια τους ίδιους τους πολίτες της Κύπρου μια και αυτοί θα πρέπει να αποφασίσουν τη μορφή του κράτους στο οποίο θα επιλέξουν να ζήσουν, αλλά και τις σχέσεις που θα έχουν στο μέλλον με την τουρκοκυπριακή κοινότητα» (Από το άρθρο των «ΝΕΩΝ»).

ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ: «Εκείνο που δε θα πρέπει να μας διαφεύγει - και μέχρι στιγμής φαίνεται να συμβαίνει - είναι ότι το βάρος της ευθύνης των όποιων αποφάσεων πέφτει στον κυπριακό ελληνισμό και τους πολιτικούς εκπροσώπους του και άρα η διατύπωση προωθημένων θέσεων και απόψεων εκ μέρους των ελληνικών πολιτικών κομμάτων περισσότερο δημιουργεί παρά επιλύει προβλήματα» (Από το άρθρο του «ΕΘΝΟΥΣ»).

Η ΕΥΘΥΝΗ... «Πρέπει πάντως να καταστεί εγκαίρως σαφές και να υπογραμμιστεί από τον ελληνικό πολιτικό κόσμο ότι την ευθύνη για τις αποφάσεις που θα ληφθούν την έχουν - και πρέπει να την έχουν! - οι Ελληνοκύπριοι. Από την Ελλάδα ασφαλώς απαιτείται πλήρης συμπαράσταση...» (Από το κύριο άρθρο του «ΒΗΜΑΤΟΣ»).

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: «Τίθεται το ερώτημα, αν μ' αυτές τις αντιφάσεις είναι δυνατόν να λειτουργήσει δημοκρατικά και αποτελεσματικά ένα κράτος. Γι' αυτό και συνολικά για το τελικό σχέδιο, θα αποφασίσει ο κυπριακός λαός». (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

«ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ»... «Οι περισσότεροι Ελληνες πολιτικοί καλύπτονται πίσω από τους Ελληνοκυπρίους. Οπως χαρακτηριστικά λένε, αυτοί θα αποφασίσουν με δημοψήφισμα - κατά συνέπεια έχουν και την ευθύνη για τις εξελίξεις. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Πρώτον, το Κυπριακό δε δημιουργήθηκε μόνο του. Προέκυψε από το "καπέλωμα" της δικτατορίας από τις αμερικανικές υπηρεσίες...». (Γ. Κύρτσος - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ