Τρίτη 21 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Λεφτά για «νέες δομές»: «Η Ελλάδα ξοδεύει ήδη πολλά για την άμυνά της. Αλλά, από την άλλη πλευρά, πολλές από αυτές τις δαπάνες διοχετεύονται στις παλιές δομές. Το ζήτημα είναι να εξορθολογίσουμε τις αμυντικές μας δαπάνες, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες απειλές» (Τζορτζ Ρόμπερτσον, γγ του ΝΑΤΟ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής).

Οικονομία και πόλεμος: «Την τριετία 2000-2002 η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε λιγότερο από 1%. Ανάπτυξη που είναι η μικρότερη σε τριετή βάση από το 1983. Το Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής Ερευνας, που είναι επιφορτισμένο με την επίσημη αξιολόγηση του κατά πόσο η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση ή όχι, στην πρόσφατη μηνιαία του έκθεση, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος ύφεσης... Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι με μια γρήγορη νίκη κατά του Ιράκ, η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει από το δεύτερο εξάμηνο» (Μωυσής Λίτσης - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Φρούδες ελπίδες: «Η Ελλάδα όμως έχει μια άλλη ιστορία. Ας πάρει μια μεγάλη και ουσιαστική - όχι στα λόγια - πρωτοβουλία για την ειρήνη. Οι Ευρωπαίοι (Γάλλοι και Γερμανοί) έχουν κάνει τεράστιες επενδύσεις στη Μέση Ανατολή τα τελευταία δέκα χρόνια. Δεν έχουν συμφέρον από τον πόλεμο. Ας το εκμεταλλευτεί λοιπόν και ας "βάλει" και τη Βουλή να το βροντοφωνάξει έγκαιρα. Οχι να μεταθέσει τη συζήτηση για το Ιράκ για τις 25 Φεβρουαρίου!» (Γιάννης Διακογιάννης - ΝΕΑ).

Συ είπας...: «Θα μπορούσε μάλιστα να πει κανείς ότι καλύτερη διαφημιστική προβολή υπέρ του πολιτικού αυτού βιβλίου δεν μπορούσε να υπάρξει» (Στ. Ψυχάρης - Δήλωση στο ΒΗΜΑ της Κυριακής για την επίθεση κουκουλοφόρων στο βιβλιοπωλείο «Εστία», με στόχο τους δημοσιογράφους Α. Παπαχελά και Τ. Τέλλογλου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ