Σάββατο 22 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαθητικός διαγωνισμός για τη δράση της ΕΠΟΝ
  • Διοργανώνεται από το περιοδικό «Θέματα Παιδείας»

Το σπίτι της οδού Πλακεντίας 3, όπου στις 23 Φλεβάρη 1943 ιδρύθηκε η ΕΠΟΝ
Το σπίτι της οδού Πλακεντίας 3, όπου στις 23 Φλεβάρη 1943 ιδρύθηκε η ΕΠΟΝ
Μαθητικό διαγωνισμό με θέμα «Στιγμιότυπα από τη μορφωτική δράση της ΕΠΟΝ μέσα από τις αφηγήσεις των παππούδων μας» διοργανώνει το Περιοδικό «Θέματα Παιδείας», με αφορμή τα 60χρονα από την ίδρυση της ΕΠΟΝ. Το περιοδικό απευθύνεται στους μαθητές με την ελπίδα να παρακινήσει την πρωτοβουλία τους και να ξυπνήσει το ερευνητικό τους πνεύμα για τις πιο ένδοξες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας.

Ο διαγωνισμός γίνεται για να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία του λαϊκού μας κινήματος μέσα από την ίδια τους τη δραστηριοποίηση και τη συλλογική εργασία, που απουσιάζει σε γενικές γραμμές από το σχολείο και το μάθημα της ιστορίας. Να συζητήσουν με εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης και να μάθουν από την πείρα των παλιότερων γενεών ό,τι έχει αξία για τη ζωή και σήμερα και αύριο. Να εμπνευστούν από το παράδειγμα των ΕΠΟΝιτών και να συνειδητοποιήσουν ιδιαίτερα πως η μόρφωση συνδέεται με τους στόχους και το νόημα που δίνουμε στη ζωή και καθορίζεται από τις ανάγκες της.

Μπορούν να λάβουν μέρος: ομάδες από 3 ή περισσότερους μαθητές 13-18 χρόνων, που θα οργανώσουν τη δουλιά τους καταμερίζοντας δραστηριότητες για τη συγκέντρωση του υλικού, συνθέτοντας από κοινού την τελική γραπτή εργασία. Η οργάνωση της εργασίας μπορεί να περάσει και μέσα από τη μαθητική κοινότητα και να παρουσιαστεί σε εκδηλώσεις του σχολείου ή στο μάθημα. Μπορεί να περιλαμβάνει κείμενα, συνεντεύξεις, αφηγήσεις ή πρόσθετο υλικό (φωτογραφίες, σκίτσα, αφίσες κλπ.).

Η εφημερίδα «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ» της ΕΠΟΝ
Η εφημερίδα «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ» της ΕΠΟΝ
Η αποστολή της εργασίας θα γίνεται ταχυδρομικά ως τις 31 Ιούλη στα γραφεία του περιοδικού: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Ταχ. Θυρίδα: 31207, ΤΚ 10035 Αθήνα, με την ένδειξη στο φάκελο: Για το ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ και, φυσικά, διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι καλύτερες εργασίες θα εκδοθούν σε βιβλίο με τη μορφή αφιερώματος στα 60χρονα από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, ενώ τα βραβεία δε θα είναι χρηματικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ