Σάββατο 22 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδήλωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων για την Παιδεία

Την ερχόμενη Τρίτη, στις 6 μμ, στο θέατρο «Γκλόρια» με θέμα «Οι θέσεις και ο ρόλος του ταξικού κινήματος στην πάλη για το δικαίωμα στη μόρφωση»

«Η Παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού και πρώτα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, η οποία διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση για την Παιδεία την ερχόμενη Τρίτη 25 Φλεβάρη, στο θέατρο «Γκλόρια» στις 6 μ.μ. Θέμα της εκδήλωσης είναι «Οι θέσεις και ο ρόλος του ταξικού κινήματος στην πάλη για το δικαίωμα στη μόρφωση».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι - ενόψει και της Ατυπης Συνάντησης των Υπουργών Παιδείας της Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 1 και 2 Μάρτη - η ανάδειξη του ζητήματος της Παιδείας ως υπόθεση όλου του λαού. Αλλωστε, τα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας θίγουν περισσότερο τα παιδιά της εργατικής τάξης των λαϊκών στρωμάτων, τα οποία δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και τα ίδια δικαιώματα στη μόρφωση. Ακόμα και τα οικονομικά βάρη είναι δυσβάσταχτα για την εργατική οικογένεια, αφού όλο και περισσότερο τα παιδιά σπρώχνονται προς τα φροντιστήρια για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες αυτού του σχολείου που έχει δημιουργήσει η «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».

Ανάγκη αποτελεί σήμερα πιο επιτακτικά παρά ποτέ ο διαρκής και συντονισμένος αγώνας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά, καθώς και αναβάθμιση της Παιδείας προς όφελος του λαού και της νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ