Σάββατο 22 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις προς τιμήν της ΕΠΟΝ

Από διαδήλωση ΕΠΟΝιτών στο κέντρο της Αθήνας
Από διαδήλωση ΕΠΟΝιτών στο κέντρο της Αθήνας
Πλήθος εκδηλώσεων προγραμματίζονται αυτές τις μέρες, με την ευκαιρία της επετείου των 60 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΟΝ. Πιο συγκεκριμένα:

- Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) πραγματοποιεί εκδήλωση τιμής για τα 60 χρόνια της ΕΠΟΝ, αύριο Κυριακή 23 Φλεβάρη 2003, από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52). Προσκλήσεις διατίθενται κάθε πρωί, 10 π.μ. - 12 μ., και απόγευμα 6 έως 7.30 μ.μ. στα γραφεία της Ενωσης (Βερανζέρου 5, πλ. Κάνιγγος - 5ος όροφος. Τηλ.: 210.3830.345). Επίσης, στο κατάστημα Αργυρής και Λυκούργου Τσιρικού, που βρίσκεται στην ίδια διεύθυνση, τηλ.: 210.2818.180 και 6972057731.

- Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την Ιδρυση της ΕΠΟΝ, αύριο Κυριακή 23 του μήνα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (παραλία) στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι. Τη διοργανώνουν η Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων και οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Προσυγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί από την Καμάρα και την πλατεία της ΧΑΝΘ.

- Εκδήλωση τιμής στην ΕΠΟΝ διοργανώνουν αύριο Κυριακή 23/2, στα Τρίκαλα, το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ με κεντρικό σύνθημα: «Τιμάμε την ΕΠΟΝ - Στοπ στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών». Το πρόγραμμά της θα περιλαμβάνει:

  • Στις 5.30 μ.μ. συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους των Τρικάλων.
  • Σύντομη εκδήλωση τιμής σε πλατεία της πόλης, όπου εκτελέστηκαν πέντε αγωνιστές της ΕΠΟΝ.
  • Κατάληξη στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Τρικαίων, στις 6.30 μ.μ., όπου θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Μακρόνησος, ιστορικός τόπος» και θα μιλήσει ο Βασίλης Φιτσιλής, εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ.

Πούλμαν για τα Τρίκαλα, θα ξεκινήσουν από τις πρωτεύουσες των υπόλοιπων τριών νομών της Θεσσαλίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις τοπικές οργανώσεις της ΚΝΕ.

Αλλες εκδηλώσεις

- Η ΠΕΑΕΑ Λαμίας πραγματοποιεί συνέλευση (με κοπή της πίτας και εκδήλωση για την ΕΠΟΝ), σήμερα Σάββατο, 22.2.2003, στις 5 μ.μ., στα γραφεία της (Καποδιστρίου 5, 4ος όροφος).

- Το ΔΣ του Συνδέσμου Φίλων του Μουσείου της ΕΠΟΝ, με την ευκαιρία της επετείου των 60 χρόνων της, διοργανώνει εκδήλωση για την κατάθεση στεφανιών, αύριο Κυριακή:

  • Στις 11 π.μ., στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.
  • Στις 11.40 το πρωί στη γωνία Πανεπιστημίου και Ομήρου (όπου σκοτώθηκαν οι ΕΠΟΝίτισσες Π. Σταθοπούλου και Κ. Λίλη και ο ΕΠΟΝίτης Θ. Χατζηθωμάς).
  • Στις 12.20 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (στην αναμνηστική πλάκα όπου αναγράφονται όλα τα ονόματα των ΕΠΟΝιτών φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα).
  • Την Τετάρτη, 26.2.2003, ώρα 5 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στα γραφεία του Συνδέσμου (Δουκίσσης Πλακεντίας 3).
Αύριο Κυριακή

- Η ΠΕΑΕΑ Αιγάλεω πραγματοποιεί συνεστίαση στο κέντρο « Το ΣΤΕΚΙ» (πρώην «Αμαζόνα») στην οδό Κηφισού 35, ώρα 8.30 μ.μ.

- Η ΠΕΑΕΑ Νέας Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας στις 11 π.μ. πραγματοποιεί συνέλευση (με κοπή της πίτας) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας (Ν. Τρυπιά 45).

- Η ΠΕΑΕΑ Καλλιθέας συνέλευση (με κοπή της πίτας) στις 10 π.μ., στο Δημαρχείο.

- Η ΠΕΑΕΑ Λουτρακίου Περαχώρας, στις 10 π.μ., εκδήλωση στην επέτειο των 60 χρόνων της ΕΠΟΝ, στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου (Κολοκοτρώνη 17, Λουτράκι).

- Η ΠΕΑΕΑ Χολαργού πραγματοποιεί συνέλευση (με κοπή της πίτας), στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Χολαργού.

- Η ΠΕΑΕΑ Αγ. Αναργύρων και ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και η ΚΝΕ, στις 5 μ.μ., στο Α` ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων (Νικολάου Πλαστήρα και Κλεισούρας), πραγματοποιούν εκδήλωση αφιερωμένη στα 60 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ ( θα γίνει και κοπή πίτας).

- Η ΠΕΑΕΑ Αγρινίου διοργανώνει εκδήλωση και συνεστίαση, στις 9 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου, προς τιμήν των 60 χρονων της ΕΠΟΝ.

- Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης της ΚΝΕ διοργανώνει συνεστίαση προς τιμήν της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την ίδρυση της ηρωικής ΕΠΟΝ. Η εκδήλωση θα γίνει το βράδυ στο ξενοδοχείο «ΑΛΙΑΚΜΩΝ».

Την Τετάρτη, 26.2.2003, το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Εξαρχείων - Νεάπολης - Κολωνακίου πραγματοποιεί τη χρονιάτικη συνεστίασή του, στις 8 μ.μ., στην ταβέρνα «Αμπελόφυλλο», Λέλας Καραγιάννη και Σαμοθράκης 3, στην Κυψέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ