Σάββατο 22 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ματαίωσαν επίσκεψη των ΝΑΤΟικών πρεσβευτών στο Δημαρχείο

Αντιπολεμικά πανό στα σχολεία της πόλης

Οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί και Ευρωπαίοι φονιάδες δε «χωράνε» στον Πειραιά. Το μήνυμα αυτό εξακολουθεί να εκπέμπει ολόκληρη η πόλη προς τη φονική αρμάδα των 6 φρεγατών, που και χτες για τρίτη μέρα παρέμεινε μακριά από τους ντόκους του πρώτου λιμανιού της χώρας. Το πρωί οι ταξικές δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και της Επιτροπής «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» του Πειραιά που βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα, ματαίωσαν επίσκεψη, στο Δημαρχείο του Πειραιά, των πρεσβευτών - ανάμεσά τους και του Αμερικανού Τ. Μίλερ - των χωρών που έχουν στείλει στα πειραιώτικα νερά τα πολεμικά τους πλοία. Ενώ αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά πανό αναρτήθηκαν και σε σχολεία.

Από νωρίς το πρωί στην πλατεία Κοραή είχαν συγκεντρωθεί μέλη του ΠΑΜΕ, της Επιτροπής Δράσης, της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Πειραιά και της δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση» περιφρουρώντας το Δημαρχιακό Μέγαρο από τους εκπροσώπους των δολοφόνων. Στην είσοδο του κτιρίου είχε αναρτηθεί ένα μεγάλο πανό που συνυπέγραφαν η «Δράση» και η Συντονιστική των Σωματείων με τη φράση:«ΣΤΟΠ σε ΝΑΤΟ - ΗΠΑ. Οχι στον πόλεμο του Ιράκ», ενώ τα αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα αντηχούσαν διαρκώς.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί καταγράφτηκε ένα μοναδικό στιγμιότυπο που αποτέλεσε τη διαβεβαίωση ότι η νέα αντιιμπεριαλιστική βάρδια είναι εδώ. Οι μαθητές της Ιωνιδείου Σχολής, που στεγάζεται σε κτίριο ακριβώς δίπλα από το δημαρχείο, έβγαλαν ξαφνικά από τα παράθυρα του 7ου ορόφου ένα τεράστιο πανό που ανέγραφε: «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι. KILERS GO HOME» και οι νεανικές φωνές ενώθηκαν με αυτές των διαδηλωτών για να βροντοφωνάξουν όλοι μαζί «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι». Την ίδια ώρα πιο κάτω, στο Πασαλιμάνι, παρόμοιο πανό είχαν αναρτήσει στο σχολείο τους και οι μαθητές του 12ου Γυμνασίου - Λυκείου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ