Σάββατο 22 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... βολεύει μόνο την κυβέρνηση

Με τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους γιατρούς των δυο νοσοκομείων της Λάρισας αποπροσανατολίζεται ο κόσμος και δεν αντιλαμβάνεται πλήρως το μέγεθος των ευθυνών της κυβέρνησης - και του Ε. Νασιώκα, προσωπικά, ως αρμοδίου υφυπουργού - για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας στη Θεσσαλία.

Προβλήματα που οφείλονται στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στο χώρο της Υγείας και η οποία έχει ως αποτέλεσμα τις μεγάλες ελλείψεις σε κτιριακή υποδομή, ανθρώπινο δυναμικό και τεχνολογικό εξοπλισμό που υπάρχουν στα νοσοκομεία της περιοχής και την πλήρη υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, με την υπολειτουργία των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων. Είναι, π.χ., χαρακτηριστικό ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο λειτουργεί αξιοποιώντας μόνο το 50% των δυνατοτήτων του, ενώ άθλιες είναι οι συνθήκες παροχής υπηρεσιών περίθαλψης στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Τρικάλων, το οποίο είναι από τα πιο υποβαθμισμένα της χώρας.

Τη λύση, λοιπόν, σ' αυτά τα προβλήματα δε θα φέρει η οποιαδήποτε έκβαση της υποβόσκουσας αντιπαράθεσης ανάμεσα στους πανεπιστημιακούς γιατρούς και τους γιατρούς του ΕΣΥ, αλλά η συνένωση των αντιδράσεών τους προς το υπουργείο Υγείας και ο συντονισμός του αγώνα τους για την κάλυψη όλων των ελλείψεων που υπάρχουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ