Σάββατο 22 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΟΓΛΟΥ
Αλληλεγγύη στις γυναίκες του Ιράκ

Η πρόεδρος της ΟΓΕ, Καλλιόπη Καρακάση - Μπουντούρογλου, με επιστολή της, σημειώνει: «Η έκκληση της Μανάλ Χαλίλ - προέδρου της Γενικής Ομοσπονδίας Γυναικών του Ιράκ - οργάνωσης που αριθμεί 1,5 εκατομμύριο ενεργά μέλη, έφτασε και στις γυναίκες, στις μανάδες της χώρας μας, που μας καλεί να μην αφήσουμε τις κυβερνήσεις μας να στείλουν τα παιδιά τους στο θάνατο. Μας βρίσκει σύμφωνες η επισήμανσή της ότι, τελικά, οι συνέπειες ενός τέτοιου πολέμου θα είναι εξαιρετικά αρνητικές, όχι μόνο για το μέλλον του ιρακινού λαού και των άμεσα εμπλεκομένων, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο».

Η πρόεδρος της ΟΓΕ δηλώνει κατηγορηματικά πως «δεν μπορούμε να σιωπήσουμε μπροστά σε ένα νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών ενάντια στο λαό του Ιράκ.

Δε μας επιτρέπεται να μείνουμε αμέτοχες και άφωνες, να μην αντιδράσουμε δυναμικά και να μη σταθούμε αλληλέγγυες στις γυναίκες του Ιράκ, που επί 13 χρόνια πενθούν 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πείνα από το εμπάργκο, τις λευχαιμίες και τις τερατογενέσεις από τις προηγούμενες επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών.

Μετά την ικανοποίηση του Μπους από τον "πολεμικό" συγκερασμό των Βρυξελλών, με ή χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ, οι ελληνικές γυναικείες φωνές ενάντια στον πόλεμο κατά του λαού του Ιράκ πληθαίνουν, είναι δυνατές και μαχητικές, είναι καταγραμμένες πάνω στα πανό των διαδηλώσεων και γράφουν "Αλληλεγγύη στις γυναίκες του Ιράκ"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ