Σάββατο 22 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΤΥΠΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ
Παλλαϊκό συλλαλητήριο για την Παιδεία το Σάββατο 1η Μάρτη
  • «Να διαδηλώσουμε για μόρφωση, εργασία για όλους - ζωή με δικαιώματα», καλεί η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» (Προπύλαια, 12 μ.)
  • Αντίστοιχη διαδήλωση την Παρασκευή 28 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη
  • Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, επίσης την Παρασκευή, σε Αθήνα και άλλες πόλεις

Στους δρόμους για την Παιδεία, ενάντια στην εμπορευματοποίηση, την ιδιωτικοποίηση, την ένταση των ταξικών φραγμών και ανισοτήτων, τη δυνατότητα που δίνεται απευθείας στους επιχειρηματίες να διαμορφώνουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα και την ίδια τη συνείδηση της νεολαίας, διαδηλώνουν στις 28 Φλεβάρη και στη 1 Μάρτη, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, όλος ο λαός, με αφορμή την Ατυπη Σύνοδο Υπουργών Παιδείας της ΕΕ που πραγματοποιείται 1 και 2 Μάρτη στην Αθήνα.

«Οσο ακριβότερα πληρώνουμε τη "μόρφωση" των παιδιών μας, τόσο μικρότερο είναι το αντίκρισμά της για το μέλλον τους», επισημαίνει σε σχετική προκήρυξή της η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», που καλεί σε παλλαϊκό συλλαλητήριο το Σάββατο 1 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια κι αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 28 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» καλεί όλο το λαό να απαντήσει στα αντιλαϊκά μέτρα της ΕΕ και της κυβέρνησης με πολύμορφη αγωνιστική κινητοποίηση, «να διαδηλώσουμε σε όλη την Ελλάδα για μόρφωση, εργασία για όλους - ζωή με δικαιώματα». Απέναντι στην Παιδεία της ακριβοπληρωμένης αμάθειας και στην επίθεση των κυρίαρχων της αγοράς, καλεί να αντιπαρατάξουμε τον αγώνα για «Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση για την Παιδεία και την κοινωνία των αναγκών και των οραμάτων μας».

Μια μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 28 Φλεβάρη, θα γίνουν τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, τον Πειραιά και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα, ραντεβού έχουν δώσει στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια ο Συντονισμός των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου, δεκάδες Φοιτητικοί Σύλλογοι, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, Ομοσπονδίες και Ενώσεις Γονέων, ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών, ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών και η Πανελλήνια Ενωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών που καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές και γονείς με τη μαζική συμμετοχή τους να καταδικάσουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Αντίστοιχα στον Πειραιά, σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 28 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κοραή, καλούν: η ΕΛΜΕ Πειραιά που έχει κηρύξει για εκείνη τη μέρα 24ωρη απεργία, η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, τα Συντονιστικά Μαθητών Πειραιά και Νίκαιας και το Συντονιστικό Σωματείων Πειραιά.

Την ίδια μέρα, συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στη 1 μ.μ. διοργανώνουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΣΕΠ ΤΕΙ, ΠΟΣΔΕΠ και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων.

Κινητοποιήσεις κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα πραγματοποιηθούν και στους νομούς της Θεσσαλίας την Παρασκευή 28 Φλεβάρη. Συλλαλητήριο για την Παιδεία διοργανώνουν μαζικοί φορείς στη Λάρισα, την Καρδίτσα και το Βόλο.

Στο Ηράκλειο, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Ηρακλείου διοργανώνει συλλαλητήριο στις 28 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας και καλεί όλους τους νεολαιίστικους, μαζικούς και συνδικαλιστικούς φορείς να καταδικάσουν με τη συμμετοχή τους τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ