Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Η «καμπάνα» χτυπά δυνατά για όλους

«Ξεκάθαρη πολιτική πράξη της κυβέρνησης, σημαντικό πλήγμα ενάντια στην ελευθερία του Τύπου, αλλά και στην ελεύθερη κριτική σε κάθε δημόσιο ή όχι πρόσωπο» χαρακτηρίζει τη δίωξη του «Ριζοσπάστη» από τον υπουργό Δικαιοσύνης ο Σύλλογος Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος σημειώνει πως η δίωξη αυτή «στόχο έχει να χτυπήσει την "άλλη" άποψη, που υπερασπίζει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, την άποψη που η κάθε φορά πολιτική και οικονομική εξουσία του τόπου επιχειρούσε να φιμώσει».

«Ο "Ρ" όμως - υπογραμμίζεται - παραμένει αταλάντευτος εκφραστής και προπαγανδιστής των αγώνων και των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Ο Σύλλογος εκφράζει τη συμπαράστασή του στην εφημερίδα, γιατί πιστεύει πως «η καμπάνα του μεγαλύτερου περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας χτυπάει πιο δυνατά, αν σήμερα διώκεται ο "Ρ" και οι κομμουνιστές, αύριο θα διώκονται όλοι οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες, μεθαύριο κάθε αγωνιστική φωνή».

Τέλος, καλεί τους φοιτητές να ξεσηκωθούν ενάντια στον περιορισμό του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και κριτικής που περιορίζεται επικίνδυνα κάθε μέρα που περνά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ