Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην πρώτη γραμμή το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα

ΑντιΝΑΤΟικά συλλαλητήρια από τις 22 έως τις  24 του Μάρτη σε όλη τη χώρα

Την ίδια στιγμή που τα σενάρια για μια νέα επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία αρχίζουν να παίρνουν «σάρκα και οστά» στα γραφεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, το λαϊκό κίνημα της πατρίδας μας διοργανώνει μια σειρά από αντιπολεμικά συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στη Βαλκανική, καλούν τον ελληνικό λαό να ορθώσει εκ νέου το ανάστημά του εναντίον των ΝΑΤΟικών φονιάδων.

Στις 22, 23 και 24 του Μάρτη, στην ελληνική επικράτεια, θα γίνουν πλήθος κινητοποιήσεων, με αφορμή την επέτειο από τη βρώμικη επίθεση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

Στην Αθήνα , ηΣυντονιστική Επιτροπή Κατά του Πολέμου, που απαρτίζεται από 10 μαζικούς φορείς, αποφάσισε τη διοργάνωση αντιπολεμικού συλλαλητηρίου για της 23 του Μάρτη, στην Πλατεία Συντάγματος και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ, σε καθημερινή βάση, ένας μετά τον άλλο διάφοροι μαζικοί και κοινωνικοί φορείς της Αθήνας δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο.

Εξάλλου στη Θεσσαλονίκη, της οποίας το λαϊκό κίνημα πρωτοστάτησε, με μοναδικά σε όγκο και δυναμική συλλαλητήρια κατά τη διάρκεια του περσινού πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, έχουν ανακοινωθεί δυο κινητοποιήσεις για τις 18 και 24 Μαρτίου.

Οι φιλειρηνιστές της Λάρισας θα δώσουν τη δική της δυναμική απάντηση στις 24 του Μάρτη. Επίσης στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Πελοποννήσου προετοιμάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις για τις 22 του Μάρτη στην Καλαμάτα και στις 23 του Μάρτη στην Πάτρα, ενώ αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.

  • Με ανακοίνωσή του, το ΔΣ των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου» δηλώνει ότι οι εκπαιδευτικοί της περιοχής θα πάρουν μέρος στο παλλαϊκό αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Υπογραμμίζουν ότι θα ενώσουν τη φωνή τους με όλο το λαό για να εμποδίσουν τη νέα αιματοχυσία που προωθούν τα «γεράκια» του πολέμου.
Εκδηλώσεις της ΠΕΔΥΕ

Εκδηλώσεις για τον ένα χρόνο από την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, διοργανώνει η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ). Στις συσκέψεις αυτές θα γίνουν συζητήσεις για τις σημερινές εξελίξεις στη Βαλκανική, για τη Συμφωνία του Ελσίνκι και του Συμφώνου Σταθερότητας.

Συγκεκριμένα για σήμερα Τετάρτη 15 Μάρτη έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στις παρακάτω περιοχές:

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Γαλατσίου διοργανώνει εκδήλωση στα γραφεία της (Αρτέμιδος 6) στις 7 μ.μ.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Δημητρίου διοργανώνει εκδήλωση στο δημαρχείο της πόλης στις 7 μ.μ.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Γούβας διοργανώνει εκδήλωση στα γραφεία της (Λεάγρου 12) στις 7 μ.μ.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χολαργού διοργανώνει - με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονική επίθεση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία - εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χολαργού, αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» το Σάββατο 18 Μάρτη και ώρα 7.00 μ.μ. Στην εκδήλωση θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Οι επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμενων στην Ελλάδα κατά τον 19ο αιώνα». Ομιλητής θα είναι ο Δ. Θεοδωρακάτος, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Επίσης ποιήματα του Ανδρέα Κάλβου θα απαγγείλει η ηθοποιός Ηλιάνα Λαζαρίδου, με τη μουσική συνοδεία του κρητικού συγκροτήματος λαϊκών οργάνων «Των αδελφών Βλάση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ