Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Αξιοποιείται το κλίμα που δημιουργεί η κυβέρνηση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τις αγωγές του «Δικτύου 21» κατά δημοσιογράφων

Στη γενικότερη επιχείρηση επιβολής ενός αντιδημοκρατικού κλίματος και χειραγώγησης του Τύπου και των δημοσιογράφων εντάσσει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και την αγωγή κατά του δημοσιογράφου Μ. Βασιλάκη και της εφημερίδας «Εξουσία» από το «Δίκτυο 21».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε έχει ως εξής: «Η αγωγή κατά του δημοσιογράφου Μ. Βασιλάκη και της εφημερίδας "Εξουσία", όπως και άλλες του "Δικτύου 21" ενάντια σε δημοσιογράφους και εφημερίδες, εντάσσονται στη γενικότερη επιχείρηση επιβολής ενός αντιδημοκρατικού, λογοκριτικού κλίματος και χειραγώγησης του Τύπου και των δημοσιογράφων. Οι μηνύσεις και οι αγωγές αυτές βρίσκονται, ουσιαστικά, στην ίδια κατεύθυνση και λογική με τις διώξεις κατά του "Ριζοσπάστη", του περιοδικού "Νέμεσις", του συγγραφέα Μανδίκου κ.ά. Προκαλεί θυμηδία η προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του, εκδίδοντας ανακοίνωση καταδίκης των αγωγών και μηνύσεων του "Δικτύου 21".

Οι υπεύθυνοι του "Δικτύου 21" βαδίζουν στον ίδιο δρόμο, που βαδίζει και ο υπουργός Δικαιοσύνης. Αξιοποιούν και εκμεταλλεύονται το αντιδημοκρατικό κλίμα, που δημιουργεί η κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ