Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗΣ
Μεταναστευτική πολιτική υπέρ των ξένων εργαζομένων

Την καθιέρωση μιας μεταναστευτικής πολιτικής υπέρ των ξένων εργαζομένων στη χώρα μας, αφού και η Ελλάδα είναι χώρα εξαγωγής μεταναστών και θα βοηθήσει και εμάς τους Ελληνες μετανάστες στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία Γερμανίας (ΟΔΓ) στις διεκδικήσεις μας, ζητά η Κοινότητα της Στουτγκάρδης με ψήφισμα που εξέδωσε μέσα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε.

Θα βοηθήσει, τονίζει, τον αγώνα μας να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική της ΟΔΓ και να δώσει λύσεις σε βασικά θέματα, από τα πολιτικά δικαιώματα σε όλους τους μετανάστες χωρίς εξαιρέσεις, μέχρι την κατάργηση όλων των διακρίσεων εις βάρος μας.

Αίτημά μας παραμένει εδώ και πάνω από 30 χρόνια η ψήφος για τις κοινοβουλευτικές εκλογές στην πατρίδα μας από τον τόπο όπου ζούμε και εργαζόμαστε. Γι' αυτό καλούμε την ελληνική πολιτεία να λύσει αυτό το μακροχρόνιο αίτημά μας άμεσα.

Η ελληνική κυβέρνηση και τα ελληνικά κόμματα να προωθήσουν στην ΕΕ συγκεκριμένα προγράμματα προώθησης της πολυπολιτισμικής ευρωπαϊκής κοινωνίας και πολιτικών δικαιωμάτων.

Επίσης η Γενική Συνέλευση καλεί την ελληνική πολιτεία να αναγνωρίσει θεσμικά και νομικά τις Ελληνικές Κοινότητες και την Ομοσπονδία τους (ΟΕΚ) και να προωθήσει την τακτική τους χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό θα βοηθήσει αποφασιστικά στη δραστηριοποίηση των κοινοτήτων και της ΟΕΚ και θα τους δώσει άλλο κύρος απέναντι στις γερμανικές αρχές. Θα βοηθήσει επίσης παραπέρα τις προσπάθειες να χρηματοδοτηθούν τακτικά αυτές και από το γερμανικό κρατικό προϋπολογισμό. «Ετσι, τονίζεται στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης, η κοινότητά μας από καλύτερες θέσεις θα μπορέσει να καταρτίσει προγράμματα για τον πολιτισμό, για τη νεολαία, για τις γυναίκες, για την τρίτη ηλικία και τέλος θα μπορέσουμε να παίξουμε αποφασιστικό ρόλο στην προώθηση μεταναστευτικών προβλημάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ