Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Θερμή υποδοχή στους υποψήφιους του ΚΚΕ

Στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο περιόδευσαν υποψήφιοι βουλευτές

Βήμα «υγιούς» και γόνιμου διαλόγου για τις αιτίες που δημιουργούν τη «νοσηρή» κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τομέας της δημόσιας υγείας και οι εργαζόμενοι σ' αυτόν, αλλά και για τις προτάσεις διεξόδου του ΚΚΕ, αποτέλεσε η περιοδεία κλιμακίου υποψηφίων βουλευτών του Κόμματος στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας, αποτελούμενη από τους ΓιάννηΠατάκη , Τάκη Τσιόγκα, Γιώτα Χατζηκωστή - Ζάγουρα, Λίτσα Ούντρια και Χαρίλαο Αρχοντή, μέλος της πολιτικής κίνησης «Κομμουνιστική Ανανέωση».

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ έτυχαν ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους γιατρούς, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και τους ασθενείς του νοσοκομείου, οι οποίοι αναγνώρισαν τις προσπάθειες και τον αγώνα του Κόμματος για τη διατήρηση και την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, που σήμερα δέχεται ανελέητα χτυπήματα από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου στους διαδρόμους παραμένουν τα ράντσα με τους ασθενείς, ενώ οι γιατροί με το νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και να θεραπεύσουν τους ασθενείς μέσα σε άθλιες συνθήκες εργασίας. Και όπως οι ίδιοι είπαν στους υποψήφιους βουλευτές, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλαπλασιάζονται και οξύνονται ύστερα και από τη δήθεν λειτουργία του Περιφερειακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας, όπου μεταφέρθηκαν κλινικές ζωτικής σημασίας από το Νομαρχιακό χάριν των προεκλογικών σκοπιμοτήτων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Εξέφρασαν, δε, τις έντονες ανησυχίες τους για το μέλλον του νοσοκομείου και των εργασιακών τους σχέσεων, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει τη συγχώνευσή του με το Περιφερειακό.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ τόνισαν ότι με την πολιτική της η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνειδητά υποβαθμίζει το δημόσιο τομέα της υγείας, καθώς επιχειρεί να στρώσει το έδαφος για την ανάπτυξη των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, στα πλαίσια της περιβόητης «παγκοσμιοποίησης» της αγοράς και της ΟΝΕ. Τόνισαν, δε, ότι το ΚΚΕ παλεύει για τη σωτηρία και τη σωστή λειτουργία τόσο του Νομαρχιακού όσο και του Περιφερειακού Νοσοκομείου, στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των αναγκών των κατοίκων της περιοχής. Επισήμαναν ότι οι εκλογές είναι μια ευκαιρία για τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν με την ψήφο τους το δικομματισμό που εφαρμόζει και στηρίζει αυτές τις πολιτικές και στον τομέα της υγείας και να ενισχύσουν το ΚΚΕ για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις συγκρότησης του λαϊκού μετώπου που θα διεκδικήσει μια φιλολαϊκή πολιτική και για την υγεία του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ