Τετάρτη 15 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με το Μέτωπο κόντρα στον 21ο ... μεσαίωνα

Στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας περιόδευσε η υποψήφια Α' Αθήνας Λιάνα Κανέλλη

Η Λιάνα Κανέλλη μιλάει με τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας
Η Λιάνα Κανέλλη μιλάει με τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας
«Θα δεχτούμε να μας σύρουν στον 21ο ...μεσαίωνα χωρίς εργασία, συντάξεις, δικαιώματα, χωρίς πατρίδα και ελπίδα ή θ' αντισταθούμε, θ' ανασυνταχτούμε και θ' αρχίσουμε να διεκδικούμε και πάλι;». Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών της 9ης του Απρίλη, τόνισε χτες στους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας(ΥΠΑ) η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλληκαι τους κάλεσε να ενισχύσουν με την ψήφο τους το Μέτωπο, δημιουργώντας έτσι καινούριους πολιτικούς συσχετισμούς.

Η Λ. Κανέλλη, που περιόδευσε στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας, συνοδευόμενη από μέλη της ΚΟΒ του χώρου, με τις παραπάνω επισημάνσεις, επί της ουσίας απάντησε και στην ερώτηση «τι θα γίνει με την ΥΠΑ, τι σχεδιάζουν μετά τις εκλογές», που έθεσαν οι εργαζόμενοι.

«Για το ΚΚΕ και το Μέτωπο- υπογράμμισε η υποψήφια βουλευτής- ο δημόσιος χαρακτήρας της ΥΠΑ, που άπτεται μάλιστα και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, είναι ένα το κρατούμενο. Ομως, αυτή τη θέση πρέπει να την υπερασπιστούμε όλοι. Μπροστά σ' αυτά που έρχονται πρέπει να βρεθούμε όλο και πιο πολλοί στο πεζοδρόμιο. Αν οι υπάλληλοι της ΥΠΑ δε θέλουν να μετατραπούν σε τροχονόμους των πολυεθνικών, τότε πρέπει να μας ψηφίσετε. Για να μπορείτε και στις 10 Απρίλη να μας θέσετε ξανά το ερώτημα "τι κάνουμε για την ΥΠΑ". Γιατί αν στις εκλογές δώσετε αυτοδυναμία σε ένα από τα δύο κόμματα, από ποιον θα ζητήσετε το λόγο;».

Πώς θ' ανακόψουμε την παγκοσμιοποίηση, ποια είναι τα διεθνή στηρίγματα που έχει το ΚΚΕ και το Μέτωπο στην πολιτική του άλλου δρόμου που προτείνει; Η ερώτηση που τέθηκε υποδήλωνε, εκτός των άλλων, και την αναγνώριση της αλλαγής στον παγκόσμιο συσχετισμό δυνάμεων. Είναι οι αγώνες των εργαζομένων σ' όλο τον κόσμο- απάντησε η Λ. Κανέλλη - είναι οι διαδηλωτές του Σιάτλ, του Νταβός και της Αθήνας που στα πανό τους γράφουν τα ίδια συνθήματα. Πάντα υπάρχουν οι δυνάμεις, για να ξεκινήσουμε. Αλλά χρειάζεται, πόνος, κόπος και θυσίες προσωπικές και συλλογικές. Μιλούν για διεθνοποίηση, αλλά καταργούν τα σύνορα εκεί που τους βολεύει. Την ίδια στιγμή η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Αγγλία υπερασπίζονται τις δικές τους εταιρίες, τα δικά τους κεφάλαια.

Μας πλασάρουν το όνειρο της περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης-είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Λιάνα Κανέλλη- ότι θα γίνουμε οι κοκινσταδόροι των Βαλκανίων, αλλά ο κύριος Σημίτης δεν μπορεί να μας εγγυηθεί τις συντάξεις, δεν μπορεί να εξασφαλίσει τους μισθούς, ούτε υπόσχεση δεν μπορεί να δώσει για 300.000 θέσεις εργασίας που έγιναν 300.000... ευκαιρίες!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγώνας με ταξικό περιεχόμενο και προσανατολισμό (2008-10-04 00:00:00.0)
Κόκκινη σφήνα στο δικομματισμό (2000-04-06 00:00:00.0)
«Λαϊκό χαστούκι» στην ολιγαρχία και στα κόμματά της (2000-03-18 00:00:00.0)
Δραστηριότητες των ΚΟ του ΚΚΕ (2000-03-12 00:00:00.0)
Κάλεσμα για αποσταθεροποίηση της αντιδραστικής πολιτικής (1999-06-03 00:00:00.0)
Συμπαρατάσσομαι με όσους αγωνίζονται στους δρόμους για το δίκιο (1999-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ