Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Κόκκινη σφήνα στο δικομματισμό

Στις 9 του Απρίλη, για έναν 21ο αιώνα των λαών και όχι 21ο μεσαίωνα των πλουτοκρατών, εμπρός να δυναμώσουμε το Λαϊκό Μέτωπο, το Εθνικό Αποδεσμευτικό των πολιτικών λαϊκών δυνάμεων Μέτωπο. Να μπούμε κόκκινη σφήνα στο δικομματισμό. Στείλτε χαιρετίσματα στην εξουσία, με τα αντικαθεστωτικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Τα παραπάνω τόνισε η Λιάνα Κανέλλη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α΄ Αθήνας, απευθύνοντας χαιρετισμό στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, στο Πεδίον του Αρεως. Παραθέτουμε ολόκληρο το χαιρετισμό της Λιάνας Κανέλλη.

«Είμαστε πολλοί πια. Και αύριο θα είμαστε περισσότεροι εδώ, για να πούμε ΟΧΙ στη "διακίνηση των ναρκωμένων συνειδήσεων". Για να αναχαιτίσουμε την πορεία προς την κόλαση μιας ελεύθερης, μόνο για πλούσιους, αγοράς.

Το Λαϊκό Μέτωπο ορθώνεται απέναντι και σε πολιτική ρήξης με κόμματα, πρόσωπα, μονόδρομους, εκβιασμούς, εξαγορές, υποσχέσεις και δεσμεύσεις, που μόνο στόχο έχουν να μπούμε εμείς, ο λαός, στη γωνία και να παραδώσουμε τα κλειδιά του μέλλοντός μας στο Διευθυντήριο των ισχυρών των Βρυξελλών, στα σχέδια των βάρβαρων ΝΑΤΟικών, στη μειοψηφία των θηρίων, στους εδώ τοποτηρητές τους.

Είδαμε τα Βαλκάνια να καίγονται. Είδαμε να λιγώνεται από χαρά μυρίζοντας το κέρδος η ντόπια και ευρωπαϊκή κεντροαριστερά, ο Σημίτης και η παρέα του, ο κ. Καραμανλής και η έτοιμη να ορμήσει παρέα του. Η νεοταξίτικη καθεστωτική Δεξιά που μασκαρεύτηκε με χρηματιστήρια, διαφήμιση και κονδύλια ευρωπαϊκά. Εμείς, όμως, οι κόκκινοι, μυρίσαμε το θάνατο των μικρών παιδιών. Το πεινασμένο στόμα περήφανων λαών.

Είδαμε τα Ιμια, τη Μαδρίτη, το Λουξεμβούργο, το Ελσίνκι, τη Λισαβόνα, είδαμε τον Οτσαλάν, το Κόσσοβο, τα μαθητοδικεία, τα αγροτοδικεία. Είδαμε τους εργαζόμενους να γίνονται απασχολούμενοι, απασχολήσιμοι, μερικώς απασχολήσιμοι. Είδαμε τους ασφαλισμένους να χωρίζονται σε ώριμους, σε ανασφάλιστους και ασφαλίσιμους, να βαφτίζονται "γάγγραινα" από την ευρωπαϊκή πλουτοκρατική "Ιερά Συμμαχία", που τους απειλεί με το σπαθί του κέρδους της.

Είδαμε και ακούσαμε και νιώσαμε στο πετσί μας τα νέα όπλα, τις νέες μεθόδους, τη νέα πολιτική, τη "νέα τάξη", που μας θέλει λαούς εγκλωβισμένους, αριστερούς δημοκρατικά περιθωριοποιημένους, λαούς τελικώς υπό ρευστοποίηση και ιδιωτικοποίηση».

Οι κόκκινοι είχαν δίκιο

«Οι κόκκινοι είχαν δίκιο», συνέχισε η ομιλήτρια. «Το ΚΚΕ είναι πάντα εδώ, θεμέλιο για το Μέτωπο το Λαϊκό. Θα αναχαιτίσουμε τους βάρβαρους. Δε θα συναινέσουμε στην εξαγορά μας. Δε θα παραχωρήσουμε τα δικαιώματά μας. Δε θα φοβηθούμε και θα εμπιστευτούμε μόνο στο λαό τα κλειδιά μας. Δε θα νοικιάσουμε σε αφεντικά τα νιάτα μας για μάχες κόντρα στα πραγματικά εθνικά κυριαρχικά δικαιώματά μας.

Δεν ονειρευόμαστε επαγγελματικούς στρατούς, νέους και μεσήλικες καταρτήσιμους για όσο θέλει το κεφάλαιο, ανέργους, αγρότες, μαθητές, που να κυνηγάνε το ελάχιστο για να επιζήσουν, γέροντες του μόχθου που να μη χωράνε στη ζωή επειδή ανήκουν στη στατιστική αυτών που έζησαν, δυστυχώς για τα αφεντικά, πολύ.

Στις 9 του Απρίλη, στις εκλογές της σπατάλης και της πλάνης, τις πιο αποκαλυπτικές για την ιδεολογική ταυτοσημία, για τη γνήσια αντιλαϊκή ταυτοπροσωπία των δύο κομμάτων εξουσίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, βάζει ο λαός σημάδι στην καρδιά το δικομματισμό! Φτάνει, ως εδώ. Ενα βροντερό λαϊκό ΟΧΙ στο δόλιο δικομματισμό, που θέλει μικρούς τους λαούς, μικρή την Ελλάδα, μικρή την αντίσταση, μικρά τα όνειρα, μικρή τη δύναμή μας, μικρή τη σκέψη μας, μικρή την περισυλλογή μας, για να εξασφαλίσει τα μεγάλα κέρδη, την τεχνητή πλειοψηφία, την κλεμμένη από το λαό εξουσία. Εκλογές έχουμε, όχι συνέλευση για διαχειριστή σε μια πατρίδα - πολυκατοικία.

Στις 9 του Απρίλη, για έναν 21ο αιώνα των λαών και όχι 21ο μεσαίωνα των πλουτοκρατών, εμπρός να δυναμώσουμε το Λαϊκό Μέτωπο, το Εθνικό Αποδεσμευτικό των πολιτικών λαϊκών δυνάμεων Μέτωπο. Να μπούμε κόκκινη σφήνα στο δικομματισμό. Στείλτε χαιρετίσματα στην εξουσία, με τα αντικαθεστωτικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Και καλό βόλι, σύντροφοι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για το θάνατο της 13χρονης μαθήτριας (2013-12-07 00:00:00.0)
Να παίξει Ο ΛΑΪΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις (2007-10-30 00:00:00.0)
Οι μονομάχοι, τα λάφυρα κι η κόκκινη σφήνα (2000-04-02 00:00:00.0)
Ψήφος γνήσιας διαμαρτυρίας, δικαίωσης, αντίστασης, προοπτικής (2000-03-30 00:00:00.0)
Οι «κόκκινοι» ανεβαίνουν (2000-03-29 00:00:00.0)
Να μπει φραγμός στα σχέδια της πλουτοκρατίας (2000-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ