Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δεσμεύουν και τα χωράφια για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ!

Ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ έδωσε χτες στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Κυριολεκτικά με το πιστόλι στον κρόταφο πηγαίνουμε στις εκλογές. Ενώ οι δυνάμεις της KFOR αναπτύσσονται στο Κόσσοβο προετοιμάζοντας το δεύτερο πιο αιματηρό κύκλο, οι επικυρίαρχοι ετοιμάζονται για τις δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή του Νομού.

Η χώρα εμπλέκεται πιο βαθιά στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Μετά την παράδοση του Λιμανιού, του Αεροδρομίου, του οδικού Δικτύου στους ΝΑΤΟικούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, τώρα παραδίδονται για ΝΑΤΟικές ασκήσεις και αγροτικές περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα: Οι επικυρίαρχοι αποφάσισαν να μην καλλιεργηθούν περιοχές της Μίκρας και της Επανωμής προκειμένου να εκτελεστεί προγραμματισμένη άσκηση. Επειδή οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, όπως στη Γιουγκοσλαβία, έχουν "ανθρωπιστικό χαρακτήρα" έτσι και στη νέα τους επέμβαση στην περιοχή δήλωσαν ότι θα αποζημιώσουν τους αγρότες. Ενοίκιο λοιπόν με το στανιό στη γη μας για να ασκούνται "βρίζοντας ξένοι φαντάροι";

Πρόκειται για νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης; Μετά την αγρανάπαυση, μετά τις αποζημιώσεις για το θάψιμο της αγροτικής παραγωγής, τώρα έχουμε αποζημιώσεις λόγω στρατιωτικών ασκήσεων. Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι; Μέχρι πότε θα υποχωρούμε; Καλούμε το λαό της περιοχής να ξεσηκωθεί, να αποτρέψει τη νέα ντροπή. Καλούμε επίσης τους Δημάρχους, τους μαζικούς φορείς της περιοχής να πάρουν θέση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ