Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤ. ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Θύμα της ΟΝΕ και η υγεία του λαού

Στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο περιόδευσε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ

Ο Αντώνης Σκυλλάκος
Ο Αντώνης Σκυλλάκος
Στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο περιόδευσε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το νοσηλευτικό προσωπικό και τους άλλους εργαζόμενους και να αναπτύξει τις θέσεις του Κόμματος για τις επικείμενες εκλογές.

Κυρίαρχο θέμα ενδιαφέροντος εκ μέρους των εργαζομένων ήταν, όπως άλλωστε σε όλες τις περιοδείες, το ασφαλιστικό και τα όσα απεργάζονται για μετά τις εκλογές η κυβέρνηση και η ΕΕ. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που δίνουν καθημερινά τη μάχη σε συνθήκες που κάθε άλλο αρμόζουν για νοσηλευτικά ιδρύματα ζήτησαν από τον Αντ. Σκυλλάκο να τους πληροφορήσει για τα σχέδια που υπάρχουν, ενώ αρκετοί από αυτούς συμφώνησαν ότι μόνο με τη δυναμική κινητοποίηση των ίδιων θα αποτρέψουν τα όποια αντιλαϊκά σχέδια.

Ο υποψήφιος βουλευτής είπε ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση σκέπτεται να περικόψει τα βαρέα και ανθυγιεινά, επειδή είναι ήδη πολλά, τότε ο καθένας μπορεί να σκεφθεί τι τύχη επιφυλάσσεται για τους υπόλοιπους. Ανέφερε ότι τα σχέδια της ΕΕ, τα οποία υλοποιεί η κυβέρνηση αλλά με τα οποία συμφωνεί και η ΝΔ, προβλέπουν αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων και μείωση των συντάξεων και του εφάπαξ όπου αυτό υπάρχει. Ολα αυτά τα σχέδια, συνέχισε, θα προχωρούν ανάλογα με το βαθμό αντίδρασης των εργαζομένων γι' αυτό και οι τελευταίοι πρέπει να αγωνιστούν άμεσα, αλλά και να έχουν ένα σύμμαχο στο πλευρό τους. Τέτοιος είναι το ΚΚΕ, είπε, και γι' αυτό η εκλογική του ενίσχυση θα δείξει ότι υπάρχει το αντίπαλο δέος στη σημερινή κατάσταση και οι κρατούντες θα θορυβηθούν.

Ο Αντ. Σκυλλάκος αναφέρθηκε και στα μισθολογικά θέματα, τονίζοντας ότι η χρόνια λιτότητα θα συνεχίζεται εσαεί μετά την ΟΝΕ, αφού υπάρχει το λεγόμενο "σύμφωνο σταθερότητας" και τα όποια αποθέματα θα συσσωρεύει ο ελληνικός λαός θα προορίζονται, για να διατηρούν τα κριτήρια της ΟΝΕ και όχι για κοινωνικές παροχές. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ περιοδεύοντας στα εργαστήρια του νοσοκομείου, τα μαγειρεία, τον ιματισμό, τις διοικητικές υπηρεσίες αλλά και τα γραφεία των γιατρών και των νοσηλευτών είχε την ευκαιρία να δει κάτω από ποιες συνθήκες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και να τους διαβεβαιώσει ότι η μόνη προεκλογική υπόσχεση που μπορεί να δώσει το ΚΚΕ είναι ότι και μετά τις εκλογές θα βρίσκεται στο πλευρό τους. Τα νοσοκομεία, κατέληξε, στενάζουν κάτω από τις ελλείψεις προσωπικού, καταδικάζονται σε οικονομική ασφυξία και οι κυβερνώντες επιδιώκουν να τα μετατρέψουν σε επιχειρήσεις που θα λειτουργούν με ανταποδοτικότητα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ