Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΣΚΑΤΗ
Μήνυμα παραπέρα ενίσχυσης του ΚΚΕ

Ο Ηλίας Θερμός
Ο Ηλίας Θερμός
«Προμηνύεται μία νέα μεταπολίτευση που θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα και θα ανοίξει το δρόμο στην αντιπαράθεση μεταξύ του κεφαλαίου και της εργασίας». Τα παραπάνω τόνισε στο λαό της Δεσκάτης χτες βράδυ ο Ηλίας Θερμός, υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ.

Μέσα από μια συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Δήμου και η οποία έστειλε προμήνυμα παραπέρα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές της 9ης Απρίλη, ο Ηλίας Θερμός κάλεσε τους εργάτες, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και όλο το λαό της περιοχής και του Νομού Γρεβενών, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, με το Λαϊκό Μέτωπο. «Να ξεπεράσουν αυταπάτες. Να καταδικάσουν το δικομματισμό για να μπορέσει την επόμενη μέρα των εκλογών να υπάρξει προοπτική για την πατρίδα, τη δημοκρατία, το σοσιαλισμό».

Διευκρίνισε ότι βρισκόμαστε μπροστά στην κρισιμότερη ίσως εκλογική αναμέτρηση μετά τη μεταπολίτευση. «Προμηνύεται μία νέα μεταπολίτευση που θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα και θα ανοίξει το δρόμο στην αντιπαράθεση μεταξύ του κεφαλαίου και της εργασίας. Η νέα πορεία, η οποία θα σηματοδοτήσει την πραγματική αλλαγή, όχι μόνο στην Ελλάδα, θα έχει απήχηση στο κίνημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και παραπέρα», κατέληξε ο Ηλίας Θερμός.

Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης οι δύο υποψήφιοι του ΚΚΕ στο νομό, ο Νίκος Τάτσιος και ο Δημήτρης Τσιρίκας. Απευθυνόμενος στους παλιούς συντρόφους ο Νίκος Τάτσιος μετέφερε το αισιόδοξο μήνυμα πως οι κομμουνιστές ξανακερδίζουν την εμπιστοσύνη του λαού κι αυτό φαίνεται μέσα από τους αγώνες των μαθητών, τη συμμετοχή της νεολαίας στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, την ολοένα και μαζικότερη συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού στους κοινωνικούς αγώνες. Ο Δ. Τσιρίκας, παρουσιάζοντας τις συνέπειες στο νομό από την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σημείωσε: «Τα χωριά μας ερήμωσαν από κόσμο, ο πληθυσμός του νομού μας μειώθηκε τα τελευταία πενήντα χρόνια στο ένα τρίτο, η γεωργία και η κτηνοτροφία υπέστησαν ανεπανόρθωτα πλήγματα, περιορίστηκε γενικά η γεωργική, η κτηνοτροφική παραγωγή και η αμπελουργία. Οι δυο βουλευτικές έδρες έγιναν μία, η βιομηχανική και βιοτεχνική ανάπτυξη είναι σχεδόν ανύπαρκτη από χρόνια και καμία προοπτική οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης για το λαό δε διαφαίνεται για το παρόν και το άμεσο μέλλον».

Ο γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Δεσκάτης του ΚΚΕ Τ. Γαλάνης, αναφέρθηκε στην εκτεταμένη επιχείρηση ρουσφετολογίας και εγκλωβισμού των συνειδήσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες στην περιοχή και κάλεσε το λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία να μη δεχτεί να γίνει υποχείριο στο παιχνίδι υφαρπαγής της ψήφου. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Νομάρχης Γρεβενών Αντώνης Πέτσας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα μάχης μέχρι το τελευταίο λεπτό για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ (2023-05-17 00:00:00.0)
Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στη Δυτική Μακεδονία (2014-03-15 00:00:00.0)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (2014-02-09 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ (2007-04-28 00:00:00.0)
Σε δίκη στέλεχος του ΚΚΕ (2005-06-09 00:00:00.0)
Περιοδεία της Αλ. Παπαρήγα στην Κοζάνη και τα Γρεβενά (1995-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ