Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ
Για εισιτήρια απευθυνθείτε στα δυο μεγάλα κόμματα!

Σοβαρό πρόβλημα προέκυψε με τη μετάβασή τους στα εκλογικά κέντρα που διορίστηκαν, καθώς δεν έβρισκαν εισιτήρια. Χρειάστηκε η παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών για να βρεθεί λύση

Οποιος θέλει να ταξιδέψει αεροπορικώς θα πρέπει να απευθυνθεί για εισιτήριο στα γραφεία των δύο μεγάλων κομμάτων και κυρίως του ΠΑΣΟΚ! Εισιτήρια στην «Ολυμπιακή» και στις άλλες ιδιωτικές εταιρίες δεν υπάρχουν, αφού τα έχουν μπλοκάρει εδώ και αρκετό καιρό τα δύο μεγάλα κόμματα για τη μεταφορά των ψηφοφόρων τους.

Μείζον πρόβλημα δημιουργήθηκε με τη μετάβαση των δικαστικών αντιπροσώπων στα εκλογικά τμήματα των νομών που διορίστηκαν, καθώς δεν μπορούσαν να βρουν αεροπορικά εισιτήρια. Χρειάστηκε η παρέμβαση του προέδρου του ΔΣΑ Α. Ρουπακιώτη και η μεσολάβηση του υπουργού Μεταφορών Τ. Μαντέλη για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των εισιτηρίων.

Συγκεκριμένα, προχτές απειλήθηκαν ακόμη και επεισόδια στα γραφεία της «Ολυμπιακής», στην πλατεία Συντάγματος, ενώ υπήρξαν και προπηλακισμοί μεταξύ υπαλλήλων της «Ολυμπιακής» και δικηγόρων που απεγνωσμένα αναζητούσαν εισιτήρια για να μεταβούν στα εκλογικά τμήματα που διορίστηκαν. Μάλιστα, χρειάστηκε ακόμη και η παρέμβαση του οικείου αστυνομικού τμήματος, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια ευρύτερης έκτασης.

Οι δικηγόροι τις τελευταίες μέρες καθημερινά πήγαιναν στα γραφεία της «Ολυμπιακής» για να προμηθευτούν εισιτήρια. Μάταια, όμως, καθώς τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί και οι υπάλληλοι της «Ολυμπιακής» τούς απαντούσαν ότι τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί ή κατέφευγαν στη «λύση» της λίστας αναμονής, γεγονός που καθιστούσε αμφίβολη την έγκαιρη μετάβασή τους στις θέσεις τους.

Οι δικηγόροι προ του κινδύνου να μην μπορέσουν να μεταβούν στα εκλογικά τμήματα ζήτησαν την παρέμβαση του συνδικαλιστικού τους φορέα, του ΔΣΑ. Ο πρόεδρος του συλλόγου Α. Ρουπακιώτης έκανε διάβημα διαμαρτυρίας στον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών για να δώσει λύση στο θέμα που είχε δημιουργηθεί.

Κατόπιν αυτών των γεγονότων ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών απέστειλε έγγραφο στις διοικήσεις της «Ολυμπιακής» και του ΟΣΕ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν με απόλυτη προτεραιότητα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Ετσι, το θέμα φαίνεται κατ' αρχήν να ρυθμίζεται.

Στο μεταξύ, το πρόβλημα των εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Οι υπάλληλοι στα γκισέ κρατήσεων αναφέρουν πληρότητα 100% όλων των μέσων μεταφοράς. Ειδικότερα, τα εισιτήρια της «Ολυμπιακής» από σήμερα μέχρι και τις 12 του Απρίλη έχουν προπωληθεί εδώ και πολύ καιρό. Οι εκπρόσωποι των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν «κλείσει» τα εισιτήρια για τα καραβάνια των ψηφοφόρων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ