Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΡΙΦΤΑΡΗΣ
Τώρα το μεγάλο βήμα με ψήφο στο ΚΚΕ

Εντυπωσιακή προεκλογική συγκέντρωση στην Κέρκυρα

Να κάνουν, τώρα, το μεγάλο βήμα, να ψηφίσουν το ΚΚΕ στις εκλογές της 9ης Απρίλη, κάλεσε τους Κερκυραίους, μιλώντας στην εντυπωσιακή, για τα δεδομένα του νησιού, προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Γιατί, όπως είπε, νικητής ο λαός μπορεί να αισθανθεί αν δυναμώσει το αντίπαλο δέος, με ισχυρό ΚΚΕ, και το συνολικό ποσοστό των δύο κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πέσει όσο το δυνατόν πιο κάτω από τις εκλογές του 1996, κι ακόμη καλύτερα κάτω από το ποσοστό τους στις ευρωεκλογές.

Ηταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων δέκα χρόνων, εντυπωσιακή σε παλμό, η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, που έγινε προχτές το βράδυ στην πλατεία Πλακάρδο Αγ. Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα. Η μαζικότητα της συγκέντρωσης και το κλίμα ενθουσιασμού που επικράτησε δείχνουν την ευρύτερη απήχηση της φωνής του ΚΚΕ στο νησί των μεγάλων αντιπολεμικών, αντιιμπεριαλιστικών και φιλειρηνικών κινητοποιήσεων, των μαθητικών και των αγροτικών αγώνων. Αλλωστε, τα συνθήματα των συγκεντρωμένων, όσο και των εργαζομένων, των αγροτών και της νεολαίας, που έφθασαν στη συγκέντρωση μετά από προσυγκέντρωση που πραγματοποίησαν στη θέση Χρυσίδα, ήταν χαρακτηριστικά: Συνθήματα αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά, συνθήματα αντίστασης και πάλης στην ιμπεριαλιστική λαίλαπα και στην αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης.


Μέσα σ' αυτό το αγωνιστικό κλίμα, άνοιξε τη συγκέντρωση ο Γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ Γ. Κουλούρης, ο οποίος κάλεσε τους συγκεντρωμένους να εντείνουν τις προσπάθειές τους, όχι μόνον για ν' αυξηθούν τα ποσοστά του ΚΚΕ, αλλά και να εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής από το νησί. Ζήτησε από τους Κερκυραίους να είναι σε ετοιμότητα ν' απαντήσουν αγωνιστικά στην πρόκληση, τυχόν, επίσκεψης στο νησί του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ.

Στην κεντρική ομιλία, ο Σπύρος Στριφτάρης, αφού αναφέρθηκε στην αντιλαϊκή πολιτική της ΟΝΕ και στις ευθύνες των κομμάτων που την εφαρμόζουν και τη στηρίζουν, τόνισε: Και τα δύο κόμματα του δικομματισμού έχουν ξεκαθαρίσει πως ενδιαφέρονται για την αύξηση των κερδών των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των αεριτζήδων από τη μια. Και να καταπνίξουν κάθε αντίσταση στα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Ενωσης από την άλλη. Ηδη, πρόσθεσε, έχουν υπογράψει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των λιμανιών, των αεροδρομίων, των εθνικών δρόμων, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, των πετρελαίων. Ηδη έχουν συμφωνήσει να αποδιαρθρώσουν το ασφαλιστικό σύστημα, να προχωρήσουν παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας.

Ε, λοιπόν, κάθε εργαζόμενος, ο αγρότης, ο επαγγελματίας, ο μικρέμπορος, κάθε νέος και νέα, ας αφήσουν την αγωνία για το ποιος θα είναι πρώτος. Γιατί νικητής ο λαός μπορεί να αισθανθεί αν δυναμώσει το αντίπαλο δέος. Και αντίπαλο δέος σ' αυτή την πολιτική δεν μπορεί να είναι ούτε ο ΣΥΝ ούτε το ΔΗΚΚΙ. Αντίπαλο δέος είναι το ΚΚΕ και η δημιουργία του μεγάλου Λαϊκού Μετώπου που πρέπει να ενισχυθεί. Ετσι, υπογράμμισε καταλήγοντας, άλλη επιλογή δεν έχουμε, παρά ψήφο στο ΚΚΕ για ψήφο ελπίδας για το αύριο, ψήφο αξιοπρέπειας, αντίστασης, επίθεσης και διαμαρτυρίας, ψήφο σιγουριάς για το μέλλον της νέας γενιάς, ψήφο που θα μείνει στην Αριστερά.

Προηγούμενα, ο υποψήφιος βουλευτής Χάρις Ξανθουδάκης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα ζητήματα της Παιδείας ζητώντας να καταδικαστεί και η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης με ψήφο στο ΚΚΕ. Στη συνέχεια, ο υποψήφιος βουλευτής Αλέκος Λιτσαρδόπουλος, σημειώνοντας τα προβλήματα που έχει σωρεύσει η αντιλαϊκή πολιτική στους μικροεπαγγελματίες, τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο του ΚΚΕ στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Ο υποψήφιος βουλευτής Βασ. Δημητράς κατάγγειλε την αντεργατική κυβερνητική πολιτική η οποία πλήττει όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους νέους, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που, με το Λαϊκό Μέτωπο μπορεί να αντισταθεί και να την ανατρέψει. Τέλος, χαιρετίζοντας ο Θόδωρος Γουλής, επισήμανε τα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας, της υγείας και της ασφάλισης, τονίζοντας ότι τα κόμματα του δικομματισμού, όποιο κι αν βγει πρώτο, ετοιμάζουν νέα χειρότερα μέτρα σε βάρος του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ