Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ταλαιπωρούνται εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι

Περιοδεία κλιμακίου υποψηφίων βουλευτών του Κόμματος

Η Μπέτυ Βαλάση
Η Μπέτυ Βαλάση
Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και οι άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις ταλαιπωρούν εργαζόμενους και ασφαλισμένους στο υποκατάστημα ΙΚΑ Πειραιά της οδού Κολοκοτρώνη. Οι 130 εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται σε γραφεία «κλουβιά» ο ένας «κολλημένος» στον άλλον, είναι υπεύθυνοι για τους φακέλους 150 χιλιάδων ασφαλισμένων! Από την άλλη, οι ασφαλισμένοι σχηματίζουν ατέλειωτες ουρές, ενώ ο εκνευρισμός κυριαρχεί.

Την τραγελαφική αυτή εικόνα αντίκρισαν χτες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Α` περιφέρεια Πειραιά, Γιώργος Μαρίνος και Μπέττυ Βαλάση κατά τη διάρκεια περιοδείας τους. Ομως το «ανέκδοτο», όπως το χαρακτήρισε το Γιώργος Μαρίνος, είναι ότι μέσα στο ΙΚΑ Πειραιά εργάζονται 60 νέοι άνθρωποι (προσλήφθηκαν μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ) οι οποίοι δεν παίρνουν ένσημα!

Οι δύο υποψήφιοι συναντήθηκαν αρχικά με τον διευθυντή του υποκαταστήματος κ. Θεοδωρακόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι είναι ανάγκη να καλυφθούν και οι 200 οργανικές θέσεις που προβλέπονται και να επιλυθεί το κτιριακό πρόβλημα. Σημείωσε δε, ότι το ΙΚΑ σαν ίδρυμα έχει τρεις αξονικούς τομογράφους, όμως οι ασφαλισμένοι έχουν πρόσβαση μόνο στον έναν που βρίσκεται στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, καθώς οι υπόλοιποι έχουν δανειστεί σε νοσοκομεία... Η περιοδεία συνεχίστηκε στις υπηρεσίες του καταστήματος, για να διαπιστωθεί το... χάος που επικρατεί, αλλά και η ανησυχία για τα όσα σχεδιάζονται σε βάρος του ασφαλιστικού συστήματος και η οργή που ρίχνονται τα αποθεματικά του ταμείου στον τζόγο του Χρηματιστηρίου. Η Μπέττυ Βαλάση, συνομιλώντας με τους εργαζόμενους ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα μέτρα που θα παρθούν σε βάρος του ασφαλιστικού μας συστήματος θα είναι σκληρά. Αν τους αφήσουμε θα ισοπεδώσουν μισθούς, συντάξεις, θα αυξήσουν την ηλικία συνταξιοδότησης. Ηδη λένε για τα 65 χρόνια με προοπτική τα 70. Να αντισταθούμε. Να τους κόψουμε τη φόρα δυναμώνοντας το ΚΚΕ».

Ο Γιώργος Μαρίνος
Ο Γιώργος Μαρίνος
«Το ΙΚΑ αποτελεί το θεμέλιο της κοινωνικής ασφάλισης. Η κατάσταση του ιδρύματος αποτελεί καθαρή πριμοδότηση των ιδιωτών. Εχουν τεράστιες ευθύνες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που εφαρμόζουν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία θέλει να μην υπάρχει δημόσιος τομέας που να μην πατήσει πόδι το μεγάλο κεφάλαιο για να αυξήσει τα κέρδη του», σημείωσε ο Γιώργος Μαρίνος, ο οποίος ανέφερε στοιχεία για τις οφειλές της κυβέρνησης προς το ΙΚΑ, για το όργιο της εισφοροκλοπής και εισφοροδιαφυγής των εργοδοτών σε βάρος του ιδρύματος και πρόσθεσε: «Το ΚΚΕ θα υπερασπίσει το ΙΚΑ, που αποτελεί κατάκτηση αιώνα, αλλά και την κοινωνική ασφάλιση με όλες του τις δυνάμεις. Για το λόγο αυτό έχει μεγάλη σημασία η ενίσχυσή του σε αυτές τις εκλογές. Αν οι εργαζόμενοι επιβραβεύσουν αυτή την πολιτική η επίθεση από τις 10 Απρίλη θα είναι σφοδρότατη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ