Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σημαντικά τα προβλήματα του Ποντιακού Ελληνισμού

Το Σύλλογο Ποντιακού Ελληνισμού «ο Μιθριδάτης», στην Καλλιθέα, επισκέφθηκαν ο Βασίλης Εφραιμίδης και ο Αριστείδης Αβραμίδης υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας

Με τα τρομερά αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται χρόνια τώρα το «πιο αδικημένο και κατατρεγμένο κομμάτι του ελληνικού λαού» - όπως ενδεικτικά το χαρακτήρισε ο Βασίλης Εφραιμίδης - βρέθηκε προχτές το βράδυ αντιμέτωπο το κλιμάκιο του ΚΚΕ, που πραγματοποίησε «επίσκεψη που δεν μπορεί να ενταχθεί στην προεκλογική περίοδο» - όπως επίσης ενδεικτικά προσδιόρισε ο Β. Εφραιμίδης - στο Σύλλογο Ποντιακού Ελληνισμού «Ο Μιθριδάτης», στην Καλλιθέα.

Τόσο ο Β. Εφραιμίδης, όσο και ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Αριστείδης Αβραμίδης στάθηκαν στα σημαντικά προβλήματα των παλιννοστούντων, που και οι δύο φάνηκαν «απταίστως» να γνωρίζουν - ο πρώτος λόγω καταγωγής, αλλά και της μακράς θητείας του στην Ευρωβουλή, ο δε Αρ. Αβραμίδης από την ιδιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος στην περιοχή - ενώ άκουσαν από αυτούς τα παράπονά τους για τις τόσες υποσχέσεις που δέχτηκαν και που καμιά τους δεν έγινε πραγματικότητα.

Τα ζητήματα που προχτές κυρίως θίχτηκαν, ήταν το τεράστιο πρόβλημα της απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας από τους παλιννοστούντες - ήταν και είναι άλλωστε η Νο1 υπόσχεση που δόθηκε και δίνεται σ' αυτό το ιδιαίτερο κομμάτι του λαού μας - αλλά και τα οξυμένα προβλήματα που τους δημιουργεί η ανεργία. «Το Σύνταγμά μας λέει πως όλοι οι Ελληνες πολίτες είναι ίσιοι. Εσείς τι λέτε; Νιώθετε ίσοι με τους άλλους;», ήταν το ερώτημα που τους έβαλε, κλείνοντας την ομιλία του, ο Αρ. Αβραμίδης. «Δε θα χρειαστεί να μιλήσετε μόνο εδώ και μόνο σήμερα για να σας ακούσω, ξεκίνησε ο Β. Εφραιμίδης τη δική του τοποθέτηση. Χρειάζεται να μιλάτε δυνατά παντού και κάθε μέρα. Για να μπορεί η φωνή σας να ακούγεται και να προκαλεί, εκεί που χρειάζεται, ρήγματα».

Και οι δυο τους προέτρεψαν τους παλιννοστούντες να ενημερωθούν για το ποιοι είναι πραγματικά αυτοί που έχουν ασχοληθεί και έχουν ενδιαφερθεί για τα προβλήματά τους και να «θωρακιστούν» ακόμα ισχυρότερα απέναντι στην ακατάσχετη υποσχεσιολογία των δύο μεγάλων κομμάτων, «που ως κυβερνήσεις δεν έπραξαν τίποτα για σας».

Ωστόσο ο Β. Εφραιμίδης το έβαλε ακόμα παραπέρα το ζήτημα, λέγοντας προς τους παλιννοστούντες της Καλλιθέας - οι οποίοι επιβεβαίωσαν πως σχεδόν το 90% του Ποντιακού Ελληνισμού στερείται ελληνικής ιθαγένειας - πως ο αγώνας δεν πρέπει να 'ναι ούτε μόνο καθημερινός, ούτε μόνο για τα ιδιαίτερα προβλήματά τους. Πρέπει να 'ναι ένας αγώνας «βαριάς καλογερικής» - όπως το χαρακτήρισε - όπου «ο ένας θα 'ναι για τους άλλους και οι άλλοι για τον έναν», ένας αγώνας που μπορεί να γίνει «με τη συσπείρωση όλων σας στο ΚΚΕ, που υπήρξε δίπλα στα προβλήματά σας και που θα συνεχίσει να 'ναι αύριο και μεθαύριο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ